Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Плащат здравните осигуровки на самотна майка с болно дете от Чепеларе

| обновено на 21.03.18 в 14:07

Общинският съвет в Чепеларе отпусна 1100 лв., за здравни осигуровки на самотна майка с болно дете, за което се грижи и не може да работи, а в последствие се разболява и тя и се нуждае спешно от лечение. 

С пълно мнозинство местния парламент в Чепеларе подкрепи докладната на кмета Славка Чакърова внесена в ОбС. В продължение на повече от две години майката Ани Чолакова е на непрекъснато лечение за момиченцето си, което страда от рядка мозъчно съдова аномалия и след операция във Франция се налага медицинско наблюдение и лечение в клиника в Пловдив. 

В писмо до председателя на Здравната комисия в парламента д-р Даниела Дариткова, майката моли за еднократна финансова помощ за осигуровките, тъй като се разболява, а заради грижите около болното дете не може да работи. Писмото е изпратено по компетентност за решаване на проблема до кмета на Чепеларе Славка Чакърова, която направи предложение до ОбС, за да подкрепят майката с болното дете. 

Още от категорията

Тестват аварийните системи в район "Северен"

Новата автоматизирана система за оповестяване на територията на район „Северен“ ще бъде тествана  днес от 11,00 до 11,30 часа.   Новото съоръжение е част от Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението, която се използва при бедствия и въздушна опасност.  Тестовете са пробни и включат излъчване от сиренните системи..

публикувано на 26.11.20 в 07:28

408 нови заразени от коронавирус в Пловдив

За последното денонощие в България е отчетен рекорден брой хора, излекувани от коронавирусна инфекция - 2518, показват данни на Единния информационен портал. Броят на потвърдените случаи от началото на епидемията в страната ни прескочи прага от 130 000.   За последното денонощие са регистрирани 3712 нови случая при направени 8820..

обновено на 26.11.20 в 07:23

Евроепйска нощ на учените в Пловдив

Европейска нощ на учените 2020 ще се проведе в Пловдив. Проявите  са фиксирани в дните – от 26-ти до 28-ми ноемвври. В България в програмата ще се включат градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Русе.  Надсловът за пета поредна година е „Учените в триъгълника на знанието”.  Академията за музикално танцово и изобразително..

публикувано на 26.11.20 в 07:22

Специалните сили търсят с конкурс 16 души

Съвместното командване на специалните операции в Пловдив търси 16 души, за да попълни редиците си. Има 7 вакантни места за автомонтьор, сапьор, санитар и младши оператори по специални операции. 6 свободни позиции са за радиотелеграфист, радиооператор, химик-дегазатор, младши оператори по специални операции и шофьори. Търсят се и работник..

публикувано на 25.11.20 в 19:59

Търсят пари за медиците в "Св. Мина"

Община Пловдив започва преговори с Националната здравноосигурителна каса за финансиране на основните дейности на  МБАЛ „Св. Мина“, съобщи кметът Здравко Димитров.   От доклад на управителя на общинската КОВИД болница проф. д-р Петър Петров стана ясно, че определените към настоящия момент лимити на общинската болница от НЗОК са крайно..

обновено на 25.11.20 в 16:16