Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хотелиерите в Родопите очакват силен летен сезон

Имахме изключително силен зимен туристически сезон, най-добър за последните 20 години.

Вече гледаме към летните месеци. Лятото също е много добър сезон за туризма в Родопите. Още от месец май се организират много събития, които привличат туристите. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Георги Пампоров, председател на Регионална туристическа асоциация „Родопи“.

Той не скри, че планинските курорти все още не могат да се преборят за дългосрочен престой на туристите през летния сезон.

За съжаление не можем да се преборим с тази тенденция. Много съжалявам, че през последните години българите загърбиха екскурзионното летуване, което беше много популярно преди няколко десетилетия. А то е толкова зареждащо, коментира председателят на Регионална туристическа асоциация „Родопи“.

Според Пампоров, ако се вземе решение за въвеждане на минимални защитни цени на хотелите, то ще противоречи на принципите на пазарна икономика.

Цялото интервю с Георги Пампоров можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Безпристрастният технически преглед спасява животи

30 дни да имат собствениците на автомобили, върнати при годишния технически преглед заради проблеми с газовете от ауспуха, за да отстранят повредата. Такава промяна в наредбата за прегледите се планира от транспортното министерство във връзка с увеличилия се брой коли, които не могат да покрият изискванията. До проблема се стигна, след като от..

публикувано на 07.08.24 в 10:51

Рая Назарян може и да падне от поста председател на НС

В очакване на политически новини и дата за поредните предстоящи парламентарни избори говорим "Точно днес" с политическия психолог проф. Антоанета Христова . "Най-важният въпрос сега е кога ще дойде критичният момент за промяна за голяма част от обществото, за тези, които не гласуваха досега и нямат намерение да гласуват. Нещата са толкова хаотични..

публикувано на 07.08.24 в 10:08

Фармацевти настояват да се въведе концепцията „Едно здраве“

Фармацевтите в цялата страна наблюдават увеличение на броя пациенти, които търсят помощ за здравословни проблеми, предизвикани от горещините, замърсения въздух при пожарите в страната и взривовете край Нови хан, както и ръст на случаите на болни от салмонела, хепатит, дизентерия и ковид. Това отчитат от Инициативният комитет на..

обновено на 07.08.24 в 09:46

С мащабни проекти район "Тракия" отбелязва своя празник

Точно днесе и празник на най-младият район на Пловдив, а именно „Тракия“, който става на 51 години. Първите блокове там са построени през 1973-та година за да се отговори на разрастващият се град и преодоляване на жилищната криза. Днес увеличаващите се жилища в района създават и проблем с паркирането, но поставят и въпросите, свързани с..

обновено на 06.08.24 в 11:23

Време е партиите да разберат, че НС не е кварталният пясъчник

Не е изненада, че отново отиваме на предсрочни избори, защото партиите още от предишните си постлаха толкова късо одеялце, на което не могат да се съберат всичките им амбиции, каза в предаването "Точно днес" политологът Любомир Стефанов. Политическите ни партии не разбират връзката между гражданите и управлението, дупката между обещанията и..

публикувано на 06.08.24 в 10:34