Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Самотен щъркел долетя в Смолян

Снимка: БГНЕС

Птицата е забелязана днес на стълб за улично осветление в смолянския кв. „Каптажа“, в близост до 101-ви Алпийски полк. 

Живко Билянов заедно със съпругата си пътували и случайно видели щъркела. Веднага са подали сигнал на спешния тел 112, за да му окажат помощ. 

По думите на Билянов, прелетната птица стои от часове на стълба. 

Вероятно е много объркана, заради метеорологичните условия, тъй като в момента в Смолян вали сняг.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестуваха рецидивист, убил приятелката си в хотел в Пазарджик

29-годишна жена от пловдивското село Триводици е убита в хотел в Пазарджик. Тялото й, прободено на няколко места, е намерено в коридора на хотела от персонала. За убийството е задържан 35-годишен мъж от Септември, с когото жената е живяла преди време.  Убиецът, който имал криминално минало, е установен и задържан в резултат на усърдна работа на..

публикувано на 29.07.24 в 10:57

ПП-ДБ се усъмниха в злоупотреби за 3 млн.лв. в "Чистота" и "Паркове и градини"

Общинските съветници от ПП-ДБ Добромира Костова и Николай Гюров извършиха проверка на ремонта за 3 милиона лева на базите на общинските предприятия Чистота и Паркове и градини. Проектът беше финансиран с част от 30 милионния заем, изтеглен по времето на Здравко Димитров по ОП „Региони в растеж“, и беше изпълнен с цел подобряване на микроклимата..

публикувано на 29.07.24 в 10:23

РЗИ-Смолян тества за хепатит работници в големи предприятия

Регионалната здравна инспекция  в Смолян обявява кампания за изследване на хепатит. Всеки работен ден от днес  до края на август желаещите могат да се изследват анонимно и безплатно за хепатити В и С в медицинската лаборатория на инспекцията. Тестването е с кръв от пръста чрез бързи  тестове. До средата на август инициативата ще обхване и..

публикувано на 29.07.24 в 10:07

7 пъти може да скочи "Такса смет" по методиката "замърсителят плаща"

От първи януари догодина общините в страната трябва да въведат нова методика за изчисляване на Такса смет. Тя ще се изчислява на принципа замърсителят плаща. В интервю за Радио Пловдив заместник-кметът Иван Стоянов заяви, че проблемът не е локален, а национален. Според изчисленията на някои общини таксата за битови отпадъци /ТБО/ може да скочи до 7..

публикувано на 29.07.24 в 08:44

Започва Международният фолклорен фестивал в Пловдив

28-то издание на Международния фолклорен фестивал  стартира в Пловдив. В рамките на пет вечери на сцената на Античния театър ще се представят фолклорни състави и ансамбли от Казахстан, Латвия, Молдова, Сърбия, Унгария и Грузия. Домакини от българска страна са Фолклорен ансамбъл „Тракия“ - Пловдив, Представителен  ансамбъл „Марица“ при СУ..

публикувано на 29.07.24 в 07:05