Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъжете, обрали златото на сестрата на Цар Киро, се изправят пред съда

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу четирима мъже за грабеж на златни накити на стойност 457 352 лева. Обирът през май миналата година е от дома на сестрата на цар Киро – Елена в село Йоаким Груево. По време на обира в къщата, освен 71- годишната собственичка, бил  и нейният племенник.

Мъжът е нападнат първи, удрян и завързан със свински опашки и тиксо на устата. След това крадците с качулки на главите нападнали и сестрата на Цар Киро с електрошокови палки и юмруци, а после я завързали. След обира четиримата разпределили намерените в кутии златни украшения на четири равни части и се разделили. 

По делото е установено, че четиримата обвиняеми отнели множество златни медальони с нанизани златни монети, кехлибарени топчета, златни синджири с висулки, с религиозни и други изображения, златна корона с голям червен камък по средата и малки камъни около него, златни гривни, златни монети, обици, гердани, 40 златни английски лири и други украшения, всички на стойност почти половин милион лева. Четиримата мъже са с мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намират в Затвора в гр. Пловдив.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което са обвинени, е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Археолози откриха над 500 старинни монети при разкопки в Стария град

Близо 560 находки, от които повече от 500 монети от различни епохи и една златна заготовка за изработка на ювелирни изделия, откриха археолози от Регионален археологически музей - Пловдив при спасителни разкопки в подножието на Стария град. Проучваният обект е в историческа зона „Филипопол-Тримонциум-Пловдив”, която представлява групов паметник на..

публикувано на 16.08.24 в 15:12

ВиК авария затруднява движението край център "Ескалибур"

Магистрален водопровод авариара на бул. Санкт Петербург. От ВиК- Пловдив предупреждават, че високите етажи на града могат да останат без вода.  За отстраняването на аварията се затваря за движение средната лента по бул. "Санкт Петербург пред развлекателния център "Ескалибур".  На място са полицейски служители, които регулират..

обновено на 16.08.24 в 14:05

В Сопот търсят решение на водната криза

Има възможност да се пуснат допълнителни водоизточници и така да се реши проблемът с водоснабдяването в Сопот. Това съобщават от общинската администрация след като кметът Станислав Стоенчев, секретаря на ВиК  асоциацията, представител на Областната администрация и заместник-началникът на ВиК Карлово са направили оглед на  помпените кладенци в района..

публикувано на 16.08.24 в 14:03

Откриха сметка в помощ на пострадалите от пожарите в Отец Паисиево

Община Калояново откри набирателна сметка в помощ на хората, пострадали от опустошителните пожари в Отец Паисиево.  Припомняме, че собствениците на 16-те опожарени вили, три от които са били постоянно обитаеми, подадоха искания за помощ до държавата и получиха по 1500 лева на семейство.  Ако желаете да помогнете за възстановяването на изгорялото им..

публикувано на 16.08.24 в 13:46

Акции срещу наркодилъри в Пловдив и Пазарджик

Наркодилър със значително количество дрога беше заловен след продължително наблюдение при специализирана акция на пловдивската полиция.  Операцията е последвала след получаването на достатъчно данни за престъпната дейност.  При обиск в дома на 42-годишния мъж са открити  над 800 грама марихуана, близо половин килограм амфетамини и около грам и..

публикувано на 16.08.24 в 11:14