Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив партия "Воля" организира форум, посветен на българката

От партията настояват за по-голяма почивка за многодетните майки, а също и стимули за работодателите

Форум на тема "Българката - пазител на род и дух, майка и съвременна успяла жена"  организира политическа партия „Воля“ в Пловдив.

Целта е да се даде възможност на граждани, неправителствени организации и сдружения да направят предложения за необходими законодателни промени по обсъжданите теми. 

Ще присъстват лидерът Веселин Марешки и депутатите от парламентарната група на партията, които се ангажират  с  инициирането  на съответните процедури в Народното събрание.

Председателят на партията в града Сузана Николова заяви в интервю за Радио Пловдив, че партия "Воля" ще настоява за законодателни промени, които касаят допълнителен отпуск за майките.

Искаме да се направят законодателни промени, които касаят почивните дни и отпуските на майките. В Кодекса на труда е залегснала възможността, ако е заложено в КТД - майките с едно дете да ползват два дни допълнителен отпуск, а на тези с две и повече деца -  по 4 дни. Ние искаме това да се случи за всички работещи майки. Другата тема е удължаване на седмичната почивка за многодетните майки. Необходими са и мерки и за стимулиране на работодателите да наемат многодетни майки почасово, обясни в предаването "Точно днес" на Радио Пловдив Сузана Николова.

Тя допълни, че партията ще организира и други форуми, а целта е да се обсъдят с гражданите законодателните инициативи на партията.

В звуковия файл можете да чуете Сузана Николова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кметът разпореди свободен достъп до училищните дворове

Директорите на общинските учебни заведения в Пловдив да осигурят свободен достъп до дворовете по време на ваканцията. Това разпореди кметът Костадин Димитров. Свободният достъп на децата трябва да бъде осигурен за времето от 9.00 до 21.00 часа в неучебно време, в делнични и почивни дни. Директорите трябва да организират и контролират достъпа, а..

публикувано на 07.08.24 в 10:14

Арестуваха пиян шофьор, опитал да прикрие нарушение

Шофьор, употребил алкохол, опита да скрие нарушението си. Около 21 30 ч. снощи на бул. „Пещерско шосе“ в Пловдив с колата си „Хюндай“ 49-годишният мъж е отнел предимство и е блъснал мъж с мотопед. След това избягал от мястото на инцидента.  Мотопедистът по-късно е спрял патрулиращ по булеварда полицейски екип и е разказал за случая. След това при..

обновено на 06.08.24 в 19:12

Потушиха пожара над Асеновград

Потушен е пожарът, който следобед избухна близо до ВЕЦ-а в кв. "Изток" в Асеновград, съобщиха от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив.  Сухи треви горят над Асеновград П ричината все още не е установена, допълниха от дирекцията.  По информация на пожарната служба са се запалили сухи треви над ВЕЦ-а, като..

публикувано на 06.08.24 в 19:05

Сухи треви горят над Асеновград

Сухи треви горят над асеновградския квартал „Изток“ в подножието на планината.  Огънят се е запалил преди около час.   На място са изпратени две екипа на пожарната. От там уверяват, че няма опасност за хората и за близките постройки. 

публикувано на 06.08.24 в 16:31

Изплатиха държавната помощ за пострадалите от пожара в Отец Паисиево

Министерски съвет отпусна първите 15 780 лева на пострадалите семейства от пожара в село Отец Паисиево, община Калояново. Те са част от изплатените  300 000 лева държавна помощ на семействата, пострадали от природни бедствия през това лято. През юли 42 вили изгоряха напълно от огнената стихия, като подадените заявления за помощ в общината са..

публикувано на 06.08.24 в 15:54