Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пазарджик е ярък местен пример на паралелна държава, смята лидерът на БСП

Нинова поиска АДФИ и Сметната палата да влязат в община Пазарджик

Ръководството на БСП се разграничи от общинските съветници социалисти в Пазарджик

БСП ще поиска да бъде представена стенограмата от срещата между министър-председателя Бойко Борисов и президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган във Варна. Това обяви в Пазарджик председателят на БСП Корнелия Нинова.
По думите й в срещата във Варна няма нищо изключително. 

Няма конкретен резултат или напредък по нито един от спорните въпроси - нито по спора с Гърция по "Кипърския въпрос", нито по отношение на конкретно решение за присъединяването на Турция към Европейския съюз, нито по въпроса за облекчаване на визите за турски граждани за ЕС, каза още по повод срещата във Варна лидерът на БСП. 

"Разбираме, че е поставен въпросът за предизвикателството "душевни граници" до Кърджали, но на четири очи, и не разбрахме какъв е отговорът. Има ли категоричен отговор и поставено ли е категорично, че това изявление и редица други, като неприемливо, провокативно и като провокация към националния суверенитет и националния интерес на България. Ето защо в тази връзка, за да стане публично всичко, което се е говорило, за да разбере българския народ какво се решава, бихме искали да се покаже стенограма от тези разговори, с ясни и категорични позиции", заяви Корнелия Нинова.

Агенцията за държавна финансова инспекция и Сметната палата да проверят сделките на община Пазарджик - отговарят ли на изискванията на законите, има ли прозрачност, има ли конкуренция, как са вземани решенията, има ли някакви нарушения при раздаването на обществени поръчки и концесии

За това настоя лидерът на БСП Корнелия Нинова в Пазарджик, където Изпълнителното бюро на партията провежда изнесено заседание. Нинова подчерта, че Пазарджик е ярък местен пример на паралелна държава и настоя контролните институции да проверят отдаването на концесия на паркингисанирането в града, промените в предназначението на общински имоти с цел на занижени цени да се дадат на някого, а след това да се препродават. 

Ръководството на БСП се разграничава поведението и гласуването на общински съветници от левицата в Пазарджик, които подкрепят тези решения, подчерта Корнелия Нинова. Тя уточни, че след среща с местната партийна структура ще бъде взето решение относно действията на съветниците от БСП в Общинския съвет.

Ние сме против продажбата на гората над Црънча, концентрацията на санирането в едни и същи фирми, провеждането на конкурси с по един участник, заяви Корнелия Нинова. 

Паралелната държава, задкулисието и управлението на далаверата е обхванало не само централното равнище в държавата, а и областите и местните власти, отнася се и за Пазарджик, подчерта още председателят на социалистическата партия. 

Ако АДФИ и Сметната палата установят нередности при сделките в община Пазарджик, ще бъде сезирана прокуратурата, обеща Нинова. Тя допълни, че БСП е категорично против практиката обществените поръчки и концесиите да се спечелват на занижени цени от една фирма, с което се ощетяват общинските интереси и интересите на хората. 

Снимка




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожарът край Априлци е ограничен

Ограничен е пожарът край панагюрското село Априлци. Няма опасност за селото. По-рано през деня там се запалиха горски масив и сухи треви около него. В гасенето се включиха всички екипи на районната служба в Пазарджик и допълнително екипи от Панагюрище.  Ангажирана е и земеделска техника от селото и района да прави просеки.  За гасенето се..

публикувано на 18.07.24 в 16:59

Пожарът над Отец Паисиево е локализиран, няма нови огнища

Спокойна е обстановката над село Отец Паисиево към този час, съобщи директорът на Пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов.  Няма нови запалвания, но дежурството и наблюдението над целия периметър на пожара ще продължи. Има тлеещи огнища, които от време на време се възпламеняват, но огънят не е разширил територията си. Ще..

публикувано на 18.07.24 в 15:59

Определиха маршрутите на двете линии на "Екобус" в Пловдив

Местният парламент с 41 гласа „ за“ и без „против“ и „въздържал се“ решиха да се създаде автобусна линия 104 към общинското дружество „Екобус“. Тя ще е с 9 автобуса с маршрут от кв. „Беломорски“,през ул. „Остромила“, бул. „Коматевско шосе“, „Модър-Царевец“, УМБАЛ „Св. Георги“, бул. „Свобода“, бул. „Васил Априлов“, бул. „България“, до последната спирка -..

публикувано на 18.07.24 в 13:51

Аварийният ремонт по бул. "Васил Априлов" струва 1 350 000 лв

Аварийният ремонт на бул. "Васил Априлов" в участъка между моста на река Марица и бул. "Шести септември" ще се финансира с парите, икономисани от дългосрочния заем за инфраструктурни проекти, изтеглен в предишния мандат.  Това реши ОбС като единодушно подкрепи предложението на ресорния зам.-кмет инж. Тодор Пашов. Средствата са в размер на 1 349 320 лева...

публикувано на 18.07.24 в 13:23

Държавата се справя с пожарите и ще помогне на пострадалите

Служебният премиер Димитър Главчев и министрите на вътрешните работи и на труда и социалната политика Калин Стоянов и Ивайло Иванов пристигнаха в калояновското село Отец Паисиево, където пореден ден продължава борбата с огъня. Те обещаха помощ за пострадалите и отхвърлиха искането на част от парламентарните формации за техните оставки заради..

обновено на 18.07.24 в 12:52