Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рокерите шестват за първа пролет до Бачковския манастир

| обновено на 31.03.18 в 09:50
Снимка: BMM

Над 600 сърца ще бъдат разпространени по повод традиционното мотошествие за Първа пролет, което ще се проведе днес на територията на Пловдивска област. 


Преди да тръгнат от Пловдив към Бачковския манастир, рокерите ще получат стикерите, символизиращи живота, добротата и любовта. 

Съвместната инициатива е на пловдивската дирекция на МВР и клубовете “Vagabonds МС” и “Ротаракт”. Целта й е да акцентира върху повишеното внимание и дисциплина на пътя от всички, които се придвижват с мотоциклети.

Николай Тончев, говорител на пловдивското мото братство "Vagabonds MC" уточни, че тръгването в стройна колона е в 12.00 часа от клубната къща срещу стадион "Марица" по булевардите "България, Цар Борис ІІІ Обединител, "Найчо Цанов" и Асенградско шосе към Бачковския манастир.

Мотоклубове от цялата страна участват в националната инициатива „Хора сме! Обичаме!“, организирана от Българската мотоциклетна медия и Института по пътна безопасност.  Позитивната кампания има за цел да покаже, че любовта е движещата сила на живота и на пътя. Всеки, който пожелае може да се включи по време на активния мотсезон, като изпрати снимки във Фейсбук страницата на организаторите. Те ще бъдат публикувани в разделите „Обич“, „Приятели на пътя“ и „Природа“.

Нека малко да си вдигнем погледа от лошите неща, които съществуват или сами си създаваме. Ето днес в Пловдив ще се случи нещо много красиво – откриването на мотосезона и нека той да бъде безавариен, красив и позитивен сезон, каза Любомира Бончева от Българската мотоциклетна медия. 

Интервюта с Любомира Бончева и Николай Тончев чуйте в звуковите файлове.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Арман Бабикян

Няма никакво значение кой разпределя порциите

Арман Бабикян, експерт по политически PR  и съосновател на движението "Ние идваме",  с коментар за политическата ситуация след номинацията на новия служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева и предстоящите избори през октомври в програма "Точно днес".  Според него има едно основно неразбиране, за да тръгне политическият процес напред.  "Това, което..

публикувано на 12.08.24 в 12:11

Доброто прави хората щастливи

В това е убедена  Стела Балджиева, която стана носител на приза в категория "Добротворчество" в тазгодишния конкурс "Пловдив - град на доброто" за платформата "Rent-a-baba", който близо година набира голяма популярност.  На път е обаче и втори проект -„Баба по Viber", за който Стела разказа в програма "Точно днес“. " Идеята е за българите от..

публикувано на 12.08.24 в 09:47

Бих помислил дали да участвам в новия служебен кабинет

"Ако получа покана от новия министър-председател за участие в служебния кабинет, бих го изслушал, бих изслушал целите и приоритетите и тогава бих помислил, но към този етап аз покана нямам и въпросът ви към момента няма никакво значение". Това заяви служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков пред журналисти в Пловдив, в..

публикувано на 09.08.24 в 14:43

Избори на 20 октомври, Горица Грънчарова е служебен премиер

Считам, че най-подходящата дата за провеждане на новите предсрочни парламентарни избори е 20 октомври. Това заяви президентът Румен Радев по време на срещата си с Горица Грънчарова – Кожарева, която държавния глава определи за нов служебен премиер. Той й възложи в срок до 19 август да предложи структура и състав на служебен кабинет.  Указът..

обновено на 09.08.24 в 14:10

Законодателните поправки отнемат правото да се говори

"Приетите промени в уредбата на образователната система в училищата представляват проблем, защото засягат гарантирани в Конвенцията за правата на човека основни права, гарантирани в правния ред на ЕС, засягат и равенството на гражданите пред закона, гарантирано в българската Конституция.  Във фазата на развитие на съвременното общество, в която се..

публикувано на 09.08.24 в 10:28