Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След Марин Рачев обвиниха заместник- кмета и главния счетоводител на Септември

| обновено на 02.04.18 в 16:53

След обвиненията към кмета на Септември Марин Рачев Специализираната прокуратура повдигна обвинения и на заместника му и на главния счетоводител. 

Според обвинението главната счетоводителка Иванка Сестримска е нанасела вреда на общината за почти 2 милиона 780 хиляди лева. Тя ще отговаря и за сключена неизгодна сделка в съучастие с кмета Марин Рачев. От прокуратурата твърдят, че двамата са сключили четири неизгодни договора за сметопочистване и ремонтни дейности, по които или са платени неизвършени дейности или е заплатено на завишени цени. На главния счетоводител е наложена парична гаранция от 50 хиляди лева.

Обвинението към бившия вече заместник – кмет Ивалина Табакова е за безстопанственост като нанесените щети на общината са в размер на 78 500 лева.  Тя ще отговаря и за престъпление по служба.

В продължение на една година от март 2016 година  зам.-кметът на общината в 8 обществени поръчки е договаряла 100-процентово авансово плащане, без гаранция от изпълнителните. От фактите по разследването става ясно, че миналата година с цел имотна облага за пазарджишка фирма Табакова е превела авансово 100% от договорената сума от почти  36 хиляди лева за доставка на 40 улични стълба за необосновано дълъг срок.

Ивалина Табакова  е с парична гаранция от 20 хиляди лева.

Мерките за неотклонение на обвинените могат да се обжалват пред Специализирания наказателен съд.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар лумна до къщи в „Столипиново“

Пожарникарите гасят пожар в „Столипиново“, лумнал от запалени боклуци.  На място са се отзовали 4 противопожарни коли с екипите им. Няма пострадили от стихията. Спасени са намиращите наблизо къщи и паянтови постройки. Голяма част от квартала е задимен

публикувано на 19.07.24 в 19:12

Удължиха бедственото положение за Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово

Кметът на община Калояново Младен Кичев издаде заповед за удължаване на частичното бедствено положение за селата Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово.  Големият пожар в този район е локализиран, но в Отец Паисиево продължават да дежурят четири екипа на пожарната, служители на Горското стопанство и доброволци.  От вчера са потушени огнищата към..

публикувано на 19.07.24 в 16:54

Излезе второто класиране за гимназиите

1393 ученици от област Пловдив участваха във второто класиране за гимназиите, което излезе днес.  328 от тях са се придвижили по- напред, като 84 от тях са заели място по първо желание. 245 ученици не са класирани и трябва а подадат документи за третия тур на приема. Срокът за записване след второ класиране е от понеделник до сряда седващата..

публикувано на 19.07.24 в 15:52

Табели предупреждават за камери по пътя за Карлово и за Поповица

От тази седмица по две от най-натоварените пътни артерии в областта са монтирани табели за контрол на скоростния режим. Шофьорите, които пътуват и в двете посоки по главен път Пловдив – Свиленград /между Поповица и Садово/ и главен път Пловдив – Карлово /между Труд и Баня/ вече  ще бъдат информирани за общо 12 точки, на които автомобилите им могат да..

обновено на 19.07.24 в 14:25

Пожарът в Отец Паисиево е ликвидиран, но гори на Беклемето

Напълно потушен е пожарът в калояновското село Отец Паисиево.  Междувременно кметът на община Калояново Младен Кичев удължи със своя заповед срока на частичното бедствено положение за Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово. Там дежурят 4 противопожарни екипа, шест коли с екипи на Горското стопанство и доброволци. О бходени бяха  терените, където вилня..

обновено на 19.07.24 в 14:24