Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията предприе мерки за безопасни празници и пътуване по Великден

„За почивните дни по Великден ще бъде мобилизиран целият полицейски състав, за да бъде запазен общественият ред и да бъде гарантирана сигурността на гражданите“ – увери старши комисар Атанас Илков, директор на Областната дирекция на полицията в Пловдив.

„Ще бъде охранявана всяка една църква и всеки един манастир от достатъчен брой служители“ – заяви Илков. Той призова хората да не пускат в социалната мрежа информация за това кога и къде ще пътуват, тъй като по този начин уведомявали евентуални крадци, че жилищата им са необитаеми.


Непримиримост към нарушенията и активни действия на служителите по пътищата – обеща инспектор Ботьо Гиргинов от Пътна полиция. Ще бъдат подсигурени служители по автомагистрала „Тракия“, както и специално внимание ще се обърне на пътищата Пловдив-Асеновград-Бачково и Пловдив-Карлово, по които се очаква засилен трафик в празничните дни.

В работата си пътните полицаи ще използват и новата модерна камера, която може да заснеме едновременно група от автомобили – добави Гиргинов.

До 90 км/ч. се ограничава скоростта на движение по АМ „Тракия“ в участъка от 134-ти до 156-ти километър на територията на област Пловдив. Целта е повишаване безопасността на движение в участъка, който не е основно ремонтиран от построяването му през 1995 г., предупредиха от АПИ.

От пожарната пък призоваха хората да внимават при пренасявено на запалените свещи по домовете си след Възкресение.

Около 500 униформени ще охраняват футболната среща в петък между „Ботев“ и „Левски“. Взети са всички мерки срещу ексцесии преди, по време и след мача – съобщиха от полицията.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Дим от запалени отпадъци в Шекер махала стресна пловдивчани

Сигнал за пожар в "Шекер махала" в Пловдив е получен малко след 21,20 ч. тази вечер, съобщиха от пловдивската пожарна. Огънят е тръгнал от запалена купчина отпадъци, но впоследствие се е разраснал. Димът от пожара е станал видим от различни крайща на града и хората са се притеснили, но опасност няма. На място са три екипа огнеборци, които гасят пожара,..

обновено на 15.07.24 в 22:23

Евакуираха посетители и персонал на пловдивски МОЛ заради пожар

Евакуираха пловдивски МОЛ заради запалено електрическо табло на заведение в зоната за хранене, видя репортер на Радио Пловдив. Пред търговския обект на бул. "Руски" изчакваха посетители, персоналът на магазините и един пожарен автомобил, а входовете се охраняваха от охранителната фирма, която обслужва обекта. От РДПБЗН-Пловдив потвърдиха за инцидента...

публикувано на 15.07.24 в 20:29

Огромно задръстване, катастрофа край Косово затапи трафика Асеновград - Смолян

Силно затруднено е движението по пътя между Асеновград и Смолян, а причината е катастрофа, възникнала около 13.50 ч. край разклон за село Косово. В сблъсъка са участвали  три автомобила, които са препречили платната за движение.  В пловдивска болница за прегледи е транспортирана 15-годишно момиче, пътувало в една от ударилите се коли...

публикувано на 15.07.24 в 16:04

Арестуваха измамник, "ужилил" двама с 68 000 лева

Задържаха за постоянно в ареста 69-годишен мъж за две измами на обща стойност 68 000 лева, съобщиха от прокуратурата. Той е обвинен за това, че за две години и три месеца в Пловдив и Шумен измамил двама мъже, като обещал доставка на 1500 метални варели за пчелен мед от Украйна и южнокорейски автомобил. Първоначално 69-годишният измамник..

публикувано на 15.07.24 в 15:54

Съдът в Смолян спря таксуването в новите Сини зони

Административният съд в Смолян спря допуснатото предварително изпълнение на заповедта на кмета Николай Мелемов за събиране на такси от новите сини зони в областния град, съобщи адв. Елена Радева - Даскалова, общински съветник от групата „Нашият Смолян“. Тя уточни, че със заповедта от началото на юли е въведено платено паркиране на нови улици и паркинги..

публикувано на 15.07.24 в 15:11