Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ОбС - Пловдив решава дали стадион "Тодор Диев" да бъде даден на концесия

Стадион „Тодор Диев“ да бъде даден на концесия, ще решават на днешната си сесия пловдивските общински съветници. Предложението е спортният комплекс с площ 24 784 кв. м, който включва стадиона и прилежащи помещения към него, да бъде изваден от списъка за отдаване под наем и да бъде предоставен на концесия. Желание да го стопанисва вече заяви новият спонсор на ФК „Спартак“.

ОбС ще гласува и продажба чрез търг на част от къща на ул. „Съборна“ № 8 в Стария град. Сградата е архитектурен паметник на културата, а община Пловдив притежава близо 35 % от имота, който е собственост на още 3 души. 

Актуализираните планове за овладяване популациите на безстопанствените кучета и котки ще разгледат още общинските съветници. Предишните документи са изтекли в края на 2017 г. Отчетът сочи, че за 2 години е намален броят на бездомните кучета със 110 (от 785 през 2015 г. на 675 през 2017 г.) и на бездомните котки с 1614 (от 8646 на 7032). С 64 места е разширен капацитетът на общинския приют за кучета и са подобрени условията за живот в клетките. Изградени са 5 нови специализирани площадки за разхождане на домашни кучета.

Съветниците ще приемат и програма за ранна диагностика на атопичния дерматит при децата и ще отпуснат 10 475 лв. на 34 даровити ученици – спортисти, музиканти и ученици по информационни технологии.

ОбС трябва да одобри дарение от НПО „Бизнесът за Пловдив“ в размер на 40 000 лв., с което да се изгради асансьор в Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева“.


Още от категорията

Пиян шофьор прегази старица в пазарджишкото с.Овчеполци

Втори случай на прегазена жена на тротоар в пазарджишко. Пострадалата е 74-годишна от село Овчеполци, блъсната от пиян шофьор, чиято проба е показала 3.40 промила алкохол.  Тя е докарана  в Спешно отделение на МБАЛ-Пазарджик, но се е наложило да бъде преместена в анестезиология за интензивно лечение. Жената е приета с фрактури на подбедрицата и..

обновено на 31.05.20 в 17:27

Наближаваме "Опашката на епидемията", смята член на НОЩ

"В епидемичния процес се наблюдава умора и наближаваме опашката на епидемията". Това каза пред БНР доц. Георги Попов, началник на Инфекциозната клиника във ВМА и член на Националния оперативен щаб.  По думите му ще се появяват единични случаи - някой ден повече, някой ден по-малко, но "стабилно отиваме към епидемичната опашка".  "Здравната система на..

обновено на 31.05.20 в 15:43

14 нови заразени с коронавирус и 1 починал за денонощие

Изследвани са 606 проби за последното денонощие, чрез PCR метод и са установени 14 нови лица с Covid-19.  Това съобщиха в неделя сутринта  от Националния оперативен щаб. Общата бройка на лабораторно потвърдените чрез PCR анализ лица в страната са 2513. Активност на новозаболелите е забелязана в 7 области в страната -  3 в София..

обновено на 31.05.20 в 15:43

Асеновград отбеляза празника си без празнична програма

С празнична Света литургия за здраве и благоденствие в храм "Св. Николай Чудотворец" започнаха честванията за Деня на Асеновград. Десетки граждани поднесоха цетя и венци пред паметника на цар Иван Асен II в центъра на града. Празнично слово произнесе кметът на общината Христо Грудев. В момент на криза винаги сме били и ще бъдем единни -..

публикувано на 31.05.20 в 15:42

Асеновград чества празника си без публични прояви

Асеновград отбелязва своя празник. Честванията започват с литургия за благоденствие на града в храм "Св. Николай Чудотворец".  В 10 часа ще бъдат поднесени цветя пред паметника на цар Иван Асен II, след което кметът на общината Христо Грудев ще произнесе празнично слово.  Час по-късно в Старинното училище "Свети Георги" започва тържествената..

публикувано на 31.05.20 в 08:07