Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха нова спортна площадка в двора на училище "Христо Ботев"

Шест училища в Пловдив са без физкултурни салони

7
Снимка: Радио Пловдив

Пловдив е сред малкото общини, които развиват програми, насочени към училищата. Това каза кметът Иван Тотев при откриването на комбинирано игрище за различни видове спорт в двора на Начално училище „Христо Ботев“ в район „Северен“. 

Новата площадка е изградена с близо 59 хиляди лева, като финансирането е както от общината, така и от училищния бюджет. Игрището за футбол, волейбол и баскетбол е с изкуствена тревна настилка и площ от 591кв.метра.

Имаме прекрасен пример за спортна инфраструктура, но в града има шест училища, които все още остават без физкултурни салони, заяви Тотев. По думите му в последните 10 години има по-големи възможности за финансиране  в тази насока, но при някои учлища това е невъзможно или много трудно. В бюджета на Пловдив са заложени 1 милион лева за изграждането на спортна зала в Езикова гимназия „Иван Вазов“, уточни кметът.

Неговият заместник Георги Титюков допълни , че вече има разрешение за строеж на физкултурен салон на Основно училище „Екзарх Антим I “ на бул. „Васил Априлов“. Ако министерството на младежта и спорта отвори програма за физкултурни салони, тъй като в държавата има 600 училища без такива, ние имаме проектна готовност и можем веднага да кандидатсваме, каза още Титюков.

За проектирането на физкултурен салон на училище „Васил Петлешков“, на кръстовището на „Пещерско шосе“ и ул. „Царевец“ в район „Западен“ са необходими 35 хиляди лева и търсим резерви, с които да ги осигурим, допълни ресорния кмет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Верижна катастрофа затапи Скобелева майка

Верижна катастрофа затруднява движението в участъка между пътен възел Скобелева майка и разклона за с. Скутаре.  Сигналът е получен около 12.15 ч.,  когато последователно са се ударили 3 автомобила. Към момента няма данни за пострадали.  До обработване на произшествието движението е ограничено, затова  се препоръчва шофьорите да избират други..

обновено на 22.07.24 в 13:02

Задържаха причинителя на пожара в Столипиново

Районна прокуратура-Пловдив привлече 33 годишен мъж като обвиняем за причиняването на пожара в кв. „Изгрев“ от петък, в който изгоряха седем къщи.   На 19 юли следобед  той подпалил нерегламентирано сметище, докато горил стари кабели за извличане на вторични суровини.  Голямата жега и силният вятър обаче разпалил околните отпадъци и огънят лумнал..

публикувано на 22.07.24 в 13:01

Мълния предизвика пожар в смолянската община Баните

Пожар, предизвикан от мълния, изпепели 17 декара иглолистна гора край смолянската община Баните.  Пожарът е възникнал в местността Ледово, землище на село Сливка. В гасенето му са участвали екипи на противопожарните служби в Баните и кърджалийската община Ардино, 27 служители на Държавните горски стопанства в Славейно и Ардино, както и жители на..

публикувано на 22.07.24 в 12:50

Обявиха воден режим в хисарското село Кръстевич

И хисарското село Кръстевич минава на воден режим. Според заповедта на кмета на селото вода ще има по четири часа в денонощието, а през останалото време хората ще бъдат на сухо. В долната част на Кръстевич вода ще има само между 6 и 10 часа сутринта, а в горната - от 18 до 22 часа вечер. Ако сушата продължи, е възможно да се премина и..

публикувано на 22.07.24 в 11:44

Задържаха 19-годишен, запалил терен при фотоволтаици до Пещера

19-годишен младеж от Пещера е арестуван за умишлен пожар на сухи треви до складова база и фотоволатаичен парк. Огънят е възникнал миналата сряда в землището на град Пещера. Потушен е от екипи на пожарните служби в Пещера и Брацигово, с помощта на работници от предприятието, което стопанисва фотоволтаичния парк и с водоноска от общината. Нанесени са..

публикувано на 22.07.24 в 11:26