Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отворен за движение е новият път Влахово - Орешец

Снимка: Община Смолян

Обходният път край свлачището при Тикале е завършен, движението по него вече е пуснато, съобщиха от Областната администрация в Смолян. Трасето Влахово- Орешец е готово в рамките на прогнозните срокове, с които фирмата изпълнител се ангажира. 

Пътят бе оценен днес от приемателна комисия. При положително становище, обходният маршрут може да бъде отворен, уточняват от Областната администрация. 

С пускането на пътя Влахово - Орешец се решава временно проблемът с прекъснатия участък от пътя Смолян - Мадан, затворен заради скално свлачище. 

Трайното възстановяване на засегнатата от срутището зона ще продължи два или три месеца наред, тъй като според геолози прибързаното разчистване на пътя би довело до ново активизиране на свлачищни процеси.

Интервю с областния управител на Смолян Недялко Славов може да чуете в звуковия файл.

Областният управител каза, че абсолютно всички мерки за безопасност по новия път са взети. 

Участъкът е особено труден и стръмен за преминаване, затова от приемателната комисия са много стриктни при работата си, каза Славов. По думите му изключително точна е била работата на фирмата-изпълнител, но в хода на строителството са се  взели различни технически решения, което удължиха срока на изпълнение.

Новият път е малко над три километра и ще поеме натоварване - не както първоначално се планираше да преминават само леки коли до 3 тона, а вече ще  могат да преминават автомобили до 12 тона.

Снимка



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестуваха пиян шофьор, опитал да прикрие нарушение

Шофьор, употребил алкохол, опита да скрие нарушението си. Около 21 30 ч. снощи на бул. „Пещерско шосе“ в Пловдив с колата си „Хюндай“ 49-годишният мъж е отнел предимство и е блъснал мъж с мотопед. След това избягал от мястото на инцидента.  Мотопедистът по-късно е спрял патрулиращ по булеварда полицейски екип и е разказал за случая. След това при..

обновено на 06.08.24 в 19:12

Потушиха пожара над Асеновград

Потушен е пожарът, който следобед избухна близо до ВЕЦ-а в кв. "Изток" в Асеновград, съобщиха от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив.  Сухи треви горят над Асеновград П ричината все още не е установена, допълниха от дирекцията.  По информация на пожарната служба са се запалили сухи треви над ВЕЦ-а, като..

публикувано на 06.08.24 в 19:05

Сухи треви горят над Асеновград

Сухи треви горят над асеновградския квартал „Изток“ в подножието на планината.  Огънят се е запалил преди около час.   На място са изпратени две екипа на пожарната. От там уверяват, че няма опасност за хората и за близките постройки. 

публикувано на 06.08.24 в 16:31

Изплатиха държавната помощ за пострадалите от пожара в Отец Паисиево

Министерски съвет отпусна първите 15 780 лева на пострадалите семейства от пожара в село Отец Паисиево, община Калояново. Те са част от изплатените  300 000 лева държавна помощ на семействата, пострадали от природни бедствия през това лято. През юли 42 вили изгоряха напълно от огнената стихия, като подадените заявления за помощ в общината са..

публикувано на 06.08.24 в 15:54

"Полицай" Попов и "инспектор" Петров мамят пенсионери в Пазарджик

Полицията в Пазарджик отчита отново активиране на опитите за телефонни измами в региона. Използва се познатата схема, при която измамниците се представят за полицаи. Важен момент в обаждането е, че измамниците обикновено се представят за "полицай Попов" и "инспектор Петров". Те атакуват самотните възрастни хора психически, като им обясняват, че са..

обновено на 06.08.24 в 11:23