Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Градската организация на БСП - Пловдив отчете дейността си

Красимир Трифонов

В Международен панаир - Пловдив се провежда Годишната отчетна конференция на Градската организация на БСП.

В доклада си лидерът Красимир Трифонов очерта сложната международна обстановка. Определи управлението на кабинета Борисов - 3, като хаос без перспектива. Посочи, че институциите не работят, а в България отсъства държавност.

Трифонов окачестви втория мандат на кмета Иван Тотев заедно с мнозинството в Общинския съвет като „трапезно мнозинство за консумация на власт".

В доклада си пред пловдивските социалисти той не спести истината за намаляващата членска маса на социалистите и факта, че миналата година са приети само 44 нови членове, които не компенсират починалите и отпадналите. Демотивирани са и кадри, в които е инвестирано. 

Красимир Трифонов съобщи и финансово нарушение  в партийната каса в размер около 4000 лева.

В отчета си пред делегатите депутатът проф. Иво Христов припомни, че е поел единствен ангажимент да казва истината. Според него социалистическата партия трябва да защитава интересите на действените хора и да се откаже от т. нар. счетоводен социализъм на социалните програми.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Открива се новата спортна зала "Дунав"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров ще открие новата зала „Дунав“, която беше започната преди пет години, още в последните дни на мандата на бившия градоначалник Иван Тотев през 2019 година. Стойността на строителните дейности възлиза на близо 5 милиона лева.   Този проект трябваше да бъде завършен до 2020 година, но беше спиран на няколко пъти. В..

публикувано на 08.08.24 в 07:53

Лекуват в Пловдив турското семейство от катастрофата

С различни наранявания  са членовете на четиричленното турско семейство, което катастрофира  на 139 км. в пловдивския участък на АМ „Тракия“,  съобщиха от УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив.  Състоянието на едно от двете деца е по-сериозно, понеже то  е с фрактура на подбедрицата. Другите са с наранявания по главата, гръдния кош, таза и коремни травми...

обновено на 07.08.24 в 18:05

Засякоха БМВ да лети с 210 км/ч на пътя Пазарджик - Пловдив

На пътя Пловдив – Пазарджик лек автомобил БМВ е бил засечен с 210 км/ч, със 120 км над ограничението, съобщиха от пазарджишката полиция. Предвидената глоба е в размер на 1200 лв., а ако е повторна, санкцията ще бъде двойна, т. е. 2400 лв. В рамките само на едно денонощие с помощта на технически средства в Пазарджишка област са засечени..

публикувано на 07.08.24 в 16:01

Проф. Янчева поиска кметовете да обезопасят депата срещу пожари

Областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева изпрати писмо до всички кметове на общини с искане за затягане на противопожарните мерки в депата за твърди битови отпадъци и за действия по разчистване на незаконните сметища. „След пожара в депото в Цалапица е необходимо да се обърне специално внимание при експлоатацията на депата в Пловдив,..

публикувано на 07.08.24 в 15:47

Кметът отвори за ваканцията училищните дворове в Пловдив, изненада директорите

Директорите на общинските учебни заведения в Пловдив да осигурят свободен достъп до дворовете по време на ваканцията. Това разпореди кметът Костадин Димитров. Свободният достъп на децата трябва да бъде осигурен за времето от 9.00 до 21.00 часа в неучебно време, в делнични и почивни дни. Директорите трябва да организират и контролират достъпа,..

обновено на 07.08.24 в 14:58