Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представиха книгата "Пловдив - локомотив и в българския тенис"

В истински празник се превърна представянето на книгата на журналиста Илия Кисимов "Пловдив - локомотив и в българския тенис“. Ресторант "Ретур“ край кортовете на ТК Локомотив (Пд) се оказа тесен да побере всички дошли да уважат труда на автора. Сред тях бяха известни спортисти, бизнесмени, общественици.

На едно място се събраха братята Матей и Димитър Пампулови, председателят на ТК Локомотив (Пд) и вицепрезидент на Българската федерация д-р Георги Крумов, футболната легенда Христо Бонев, големият волейболист Каспар Симеонов, двукратният олимпийски шампион на кану Николай Бухалов, състезателката по гребане Бонка Пинджева, зам.-кметът Георги Титюков,  бившият градоначалник д-р Иван Чомаков, известният съдов хирург д-р Георги Сакакушев, изпълнителният директор на ТК Локомотив (Пд) Дора Рангелова и др. Сред гостите беше и един от първите спортни лекари в града 90-годишният д-р Асен Димитров.

Популярният спортен журналист Борислав Костурков представи книгата на Илия Кисимов, преклони се пред положения от него труд, разкриващ пред поколенията историята и успехите на тениса в Пловдив. Борислав Костурков добави, че приемствеността в тениса под тепетата е едно от най-големите му постижения, където цели фамилии тренират и играят.

Авторът Илия Кисимов благодари на всички, които са му помогнали в реализирането на идеята и добави, че всеки, който прочете книгата, ще се убеди, че Пловдив е бил и ще бъде водещ не само в спорта у нас. Той изрази съжаление, че 97-годишната Мая Бурмова, жива легенда на тениса, не е успяла да дойде, но изтъкна, че нейното съдействие при написването на "Пловдив – локомотив и в българския тенис“ е било изключително важно.

В края на церемонията д-р Георги Крумов обяви за почетни членове на Локомотив (Пд) Кирил Джонев-Бате Джони, Данаил Данаилов, Атанас Димитров и Христинка Сотирова за приноса им към развитието на клуба и тениса. Матей Пампулов пък получи специална награда за развитието на Европейския тенис.

На финала на събитието присъстващите получиха книга с автограф от автора Илия Кисимов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Равностойна група за Марица в Шампионската лига

Волейболният шампион при жените Марица (Пловдив) ще играе в Група "А" на Шампионската лига, отреди жребият.  Тимът бе поставен в трета урна и негови съперници са италианският Караро Имоко Конеляно, полският Девелопрес Жешув, както и победителят от двубой между поставения Волунтари от Румъния и Работнички Скопие от Република Северна Македония...

публикувано на 16.07.24 в 18:03

Димитър Кузманов с победа на Чаланджър в Астана

Димитър Кузманов се класира за втория кръг на турнира на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Астана (Казахстан) с награден фонд от 41 хиляди долара.  Поставеният под номер 3 в схемата българин победи Мойрани Бузиге (Австралия) с 6:1, 7:6(6). Срещата продължи 92 минути. Кузманов доминираше изцяло в първия сет, но във втората част се стигна до..

публикувано на 16.07.24 в 18:00

Ботев слага видеостена за мача с Марибор

Ботев ще предостави възможност на своите привърженици да изживеят заедно емоциите и от реванша с Марибор в четвъртък (18 юли). Всеки фен може да заповяда на стадион “Христо Ботев“, където ще бъде поставен специален голям екран, на който привържениците заедно да изгледат двубоя от Словения. Входът е напълно безплатен, а поставеният за целта на събитието..

публикувано на 16.07.24 в 17:57

Кметът на Пловдив посрещна три европейски шампионки

Трите маричанки, станали Европейски шампионки  по волейбол за жени до 18 години – Дарина Нанева, Елисавета Сариева и Мария-Магдалена Недялкова, бяха приветствани тържествено в сградата на Община Пловдив от кмета на града Костадин Димитров, председателя на Общински съвет – Пловдив Атанас Узунов и зам.-председателя на Общински съвет – Пловдив Стефан..

публикувано на 15.07.24 в 16:41

Кметът и президентът на МФ по кану-каяк откриват Световното U23

Пловдив ще се справи с организацията по провеждането на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 години, юноши и девойки. Единствено няма как да можем да предотвратим жегите. Това заяви заместник-кметът по "Спорт и младежки дейности“ и двукратен олимпийски шампион Николай Бухалов. Шампионатът на планетата ще се проведе от 17 до 21 юли на..

публикувано на 15.07.24 в 16:36