Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Контролирано ще изпускат вода от язовир "Кричим" в четвъртък

Предприятие „Язовири и каскади, район „Въча“ съобщава, че в четвъртък ще извърши контролирано изпускане на вода от язовир „Кричим“. 

Водните количества, които ще се изпускат по руслото на реката Въча, в участъка след язовирната стена, могат да достигнат до 160-180 кубични метра в секунда.

Пробите ще се извършат за облекчаване на язовирната стена. Целта е да бъде извършена проверка по коритото на реката. От района трябва да бъдат изведени всички хора, животни, автомобили и строителна механизация, предупреждават предприятието „Язовири и каскади“.

Операцията ще започне в 9.30 часа и ще бъде осъществено на три етапа в интервал от 30-45 минути.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отново без вода в "Тракия", отстраняването на аварията продължава

Продължава отстраняването на ВиК аварията, която остави много пловдивчани без вода, в района на бул. „Санкт Петербург“ и ЖК „Тракия“.   Причината е спукан захранващ водопровод, аварирал край  развлекателния център "Ескалибур".  Живеещите в блокове в „Тракия“ съобщиха, че продължават да нямат вода, а чешмите по високите етажи са напълно сухи. От..

публикувано на 17.08.24 в 08:18

Мълния запали пожар в Балкана над село Васил Левски

Мълния запали билото на Балкана над карловското село Васил Левски, съобщиха от РДПБЗН-Пловдив. Пожарът е пламнал преди около час. Жители на селото са сигнализирали на спешния телефон 112.  Огнеборци от Карлово, водени от гл.инсп Тоню Чалъмов - началник на пожарната служба в Карлово и горски служители се качват към билото пеша, за да се опитат да..

публикувано на 16.08.24 в 17:41

МВР награди пожарникари, военни и доброволци от Пловдив

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов награди на церемонията днес 68 пожарникари, граничари, доброволци, горски служители, военнослужещи и граждани,  включили се в овладяване на пожарите, засегнали редица области в страната. С почетен знак на МВР III- та степен бяха наградени директорът на пловдивската пожарна..

публикувано на 16.08.24 в 16:52

Изправят пред съда двама, опитали да подкупят полицай и надзирател

Окръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд двама мъже за опит да подкупят затворнически надзирален и патрулен полицай.  Първият случай е с осъден престъпник, предложил 400 лв. надзирател в Пловдивския затвор. Срещу парите той поискал служителят да внесе в килията му цял списък със забранени вещи, подготвени от негови роднини. Надзирателят обаче..

публикувано на 16.08.24 в 16:33

Потушиха пожар край гробището на Бачково

Пожар пламна в сухи треви до гробището на село Бачково, съобщи кметът на селото Христо Калчев. На място са били изпратени два екипа на противопожарната служба в Асеновград.  Бързата реакция на хората и навременната намеса на огнеборците са изиграли ключова роля за овладяване на пламъците.  Към момента пожарът вече е потушен, съобщи кметът Калчев...

публикувано на 16.08.24 в 15:48