Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът гледа отново делото срещу Иванка Ройдова

Иванка Ройдова
Снимка: БГНЕС

Пловдивският апелативен съд   гледа делото по случая с Иванка Ройдова от село Браниполе, която през септември миналата година получи условна присъда по обвинението за подготвяно от нея убийство на роднините и заради очаквано наследство от чужбина. 

Присъдата се протестира и обжалва от всички страни в процеса - окръжната прокуратура и частните обвинители, които не са доволни от ниския и размер, а самата Ройдова настоява за пълно оневиняване.

На 19 септември миналата година Пловдивският окръжен съд и определи тригодишна условна присъда с пет години изпитателен срок. Магистратите прецениха, че Иванка Ройдова наистина е замислила мократа поръчка за всичките си близки роднини и техните потомци, като дори е предприела конкретни действия, но въпреки това не я вкараха в затвора.  Тя бе осъдена да плати близо 5 500 лв. лева различни разноски по делото. 

Според обвинението, Иванка Ройдова е замислила зловещото престъпление, за да остане единствен наследник на голяма сума пари, завещана от баща й, който живял и починал в САЩ. Тя бе разкрита и арестувана, след като един от наетите от нея „килъри“ се оказа полицай под прикритие, на когото тя броила 3 000 лв. капаро за "мократа" поръчка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ми-17 от Крумово гаси пожара на българо-гръцката граница

Екипаж от Военновъздушните сили с хеликоптер Ми-17 от състава 24-та авиационна база – Крумово помага за погасяването на пожара в района на българо-гръцката граница, съобщи Министерството на отбраната.  На терен в помощ на огнеборците пореден ден действат и 22-ма военнослужещи от Трети механизиран батальон на Трето бригадно командване – Благоевград...

публикувано на 28.07.24 в 13:55

Две силно обгорели тела са открити в складовете край Елин Пелин

Открити са две силно обгорели тела, за които се предполага, че са на двамата мъже, за които се знаеше, че са били в складовете при възникването на инцидента край Елин Пелин, съобщиха от прокуратурата. Малко след 10:30 часа под ръководството на Окръжна прокуратура–София, следователи от Национална следствена служба и Окръжната следствена служба, екипи на..

публикувано на 28.07.24 в 12:15

Арестуваха 30-годишен скитник за пожара на Гребната база

30-годишен мъж бе задържан за предизвикан пожар в района на Гребната база в Пловдив.  От полицията уточниха, че минути след 16 ч. вчера във Второ РУ е постъпила информация, че горят тревни площи и дървесна растителност до гребния канал. Огънят незабавно е локализиран и потушен от екип на пожарната.  Голям пожар лумна до Гребната база При..

публикувано на 28.07.24 в 11:21

Авариен ремонт затваря част от бул. ,,Цар Борис III Обединител“

Поради авариен ремонт на магистрален водопровод по западното платно на бул. ,,Цар Борис III Обединител“, в участъка от ул. ,,Цанко Дюстабанов“ до кръстовището с ул. ,,Света Петка“ днес се спира движението на МПС и автобусен транспорт  в посочения район.  От  ОП „Организация и контрол на транспорта“ уточняват, че ограничението е в сила за времето..

обновено на 28.07.24 в 09:15

Откриха трета жертва след взривовете в Елин Пелин

Трето денонощие продължават гърмежите в района на Елин Пелин, включително и сега, когато влязохме с колегите със специализираната техника също имаше такива гърмежи, заяви на брифинг тази сутрин вътрешният министър Калин Стоянов. Той съобщи, че е открито тялото на 3-та жертва на взривовете: "Днес очакваме на място следовател и прокурор и ще бъде..

публикувано на 28.07.24 в 09:13