Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Флашмоб в Тютюневия град - част от европейска танцова инициатива

„Пловдив 2019“ и „Worк-it-Out“ - в новото пространство за култура СКЛАД, с електронна версия на „Ода на радостта”

| обновено на 01.05.18 в 15:54

Флашмоб в Тютюневия град става част от европейска танцова инициатива. Точно в 16 часа на 1 май 2018 г. новото пространство за култура СКЛАД на ул. „Екзарх Йосиф” в Тютюневия град ще се превърне в сцена на  Work-It-Out. 

В този час стотици млади танцьори от 10 страни в Европа ще превърнат над 30 индустриални паметници в сцена, за да отбележат Европейската година на културното наследство.

В Пловдив Химна на Европа ще пресъздадат в танц повече от 30 танцьори от студио „Милениум”, приобщавайки България към Норвегия, Швеция, Великобритания, Белгия, Германия, Полша, Чехия, Испания, Италия. Събитието ще продължи общо 6 минути – три минути в сградата и три минути на улицата и е отворено за участие към всички желаещи да танцуват и да се забавляват.

Участниците от всички страни ще следват ритъма на електронната танцова версия на „Одата на радостта”, аранжирана от седемнадесетгодишните музиканти Паул Фангер и Паул Остарек от групата Paul&Friends. Хореографията е на Хай Труонг и танцoвото студио Groove Dance Classes и е вдъхновена от движенията на индустриални работници, превръщайки ги в модерни танцови послания.

Организатор на инициативата е най-голямата туристическа мрежа за индустриални паметници в Европа. Миналата седмица Тютюневият град бе официално вписан в Европейския път на индустриалното наследство (ERIH) като проект част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Work-it-Out ще преобрази площадките на бивши мини за добив на въглища и сребро, металургични цехове, тухларни, текстилни фабрики и пивоварни из цяла Европа, заедно с Тютюневия град, в танцова сцена, за да пресъздаде напредъка на технологиите чрез ритъм и въображение.

Ако планирате едно интересно и  различно изживяване в Деня на труда - елате в Пловдив!

Мястото е Тютюневият град, точно в 16,00 ч. пред сградата на СКЛАД

6 минути танц, забавление и емоции #заедно

Станете участник в Work-it-Out  като споделяте и снимки и впечатления в социалните медии, като използват #erihworkitout и #plovdiv

Още информация в събитието ни в социалните мрежи и на страницата на Тютюневия град: http://tobacco-city.plovdiv2019.eu




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Огънят на Анадола“ тази вечер на Античния театър

Легендарното танцово шоу „Огънят на Анадола“ ще бъде представено тази вечер на сцената на Античния театър в Пловдив. Спектакълът, който постигна грандиозен успех у нас през декември миналата година, е обновен и аранжиран специално за летни театри. Турската формация пристига в града под тепетата след като премина през откритите театри на Велико..

обновено на 06.08.24 в 08:29
Матей Матеев, Стела Митева-Динкова, Елена Тамамджиева

Първи фестивал "Творците" през август в Пловдив

Проф. д-р Стела Митева-Динкова, зам.-ректор по учебната дейност в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“, Елена Тамамджиева – член на управителния съвет на Дружеството на писателите в Пловдив, и художникът Матей Матеев бяха гости в първото августувско издание на предаването Клуб "Неделя". Поводът бе..

публикувано на 05.08.24 в 15:44

Преге - предаване за света на книгите, 03 - 09 август

В предаването за книги на Радио Пловдив на 03.08.202 4г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“: Камила Лекберг, Хенрик Фексеус. Мираж. 512 стр., ок. 6А, Колибри, 2024. Дейвид Балдачи. Само лъжи. 432 стр., ок. 5А, Обсидиан, 2024. Ема Коуел. Любовната песен на острова. 360 стр., ок. 4А,..

публикувано на 05.08.24 в 11:54

Тази събота "Срещите" питат какво е шамбала

В това августовско утро "Срещите" питат: Какво е ШАМБАЛА и защо пътешественици, изследователи, езотерици не са я открили...  И вярно ли е, че Шамбала е за земята, но не е на земята...  и че енергията на Шамбала е диструктивна за всички онези сърца и умове, които носят омраза?  Гост на СРЕЩИТЕ - издателят Валентин Марков. Слушайте...

обновено на 03.08.24 в 16:43

Тридневният "Балет без граници" започва на Античния театър

Едно от най-престижните събития в областта на балетното изкуство в България през този сезон Международният фестивал "Балет без граници" стартира днес на сцената на Античния театър. Той ще се проведе в рамките на три поредни вечери.  Магията на музиката, професионализмът на участниците, впечатляващата сценография и изяществото на балетните..

обновено на 03.08.24 в 11:40