Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Академик загуби от Балкан след скандално съдийство

Академик Бултекс 99 изпусна победата в първия полуфинал срещу Балкан (Ботевград) след домакинска загуба със 78:79, след като водеше 7 секунди преди края на двубоя. Скандалното съдийство беше през целия двубой, което изнерви публиката и след края се стигна до грозни сцени.

И двата отбора имаха сериозни претенции към съдиите Ивайло Ресиловски, Мирослав Томов и най-вече към Валери Енев, които изнервиха сериозно мача с някои от отсъжданията си.

След сирената на терена се разиграха много грозни сцени. Между Павел Иванов и човек от публиката в Пловдив възникна напрежение, а играчите на домакините помогнаха на тези на Балкан да излязат от друг вход, за да не се стигне до инциденти. След това обаче започна размяна на реплики между хора от двата щаба, включително и между Асен Николов и Небойша Видич. В разправията се включиха още президентът на Балкан Михаил Михайлов и спортният директор на Академик Бултекс 99 Тина Димитрова.

Гостите пропиляха аванс от 21 точки и допуснаха обрат след почивката.

Двубоят започна ужасно за пловдивчани и те губеха с 27:13 след първата четвърт. Началото на втората част пък започна с две спорни отсъждания във вреда на Академик Бултекс 99. Във втората част пловдивчани намалиха изоставането си като спечелиха с 21:16 и така на полувремето резултатът беше 43:34.

25 секунди преди края на третата четвърт Академик успя да изравни резултата – 59:59. Страхотна беше третата четвърт, в която момчетата на Асен Николов спечелиха с 25:18 и авансът на ботевградчани беше вече едва две точки – 61:59 след 30 минути игра.

Странните съдийски отсъждания продължиха и през третата и четвъртата четвърт, което разгневи публиката.

Пет минути и 30 секунди преди края на частта Академик поведе с точка – 68:67. Пловдивчани направиха страхотна серия от 13:2 за малко повече от минута игра и резултатът беше 74:69. Седем секунди преди края на двубоя тимът водеше с точка, но Сашо Груев изпусна два наказателни удара, а след това гостите реализираха два и спечелиха със 79:78. Частта беше спечелена със 19:18 от пловдивския тим.

Най-резултатен за Академик стана Димитър Димитров с 22 точки, 16 добави Васил Бачев, а Никола Маравич се отчете с 15.

За гостите най-резултатен стана Брандън Фортнъбъри с 15.

Втората среща от серията е във вторник от 18:30 часа отново в зала „Сила“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Никола Попов

Никола Попов ще свири дербито между "Ботев" и "Левски"

Никола Попов ще бъде главен съдия на дербито от 11-ия кръг на Първа лига между "Ботев" (Пловдив) и "Левски". Сблъсъкът на стадион „Христо Ботев“ е в събота, 5 октомври, от 20:00 часа. Помощници на Попов ще бъдат Мартин Венев и Димитър Димитров, а четвърти арбитър е Васил Минев. На ВАР-а ще са Валентин Железов с асистент Дениз Соколов, а съдийски..

публикувано на 02.10.24 в 09:25
БФС

Насрочиха "Вечното дерби" за 19 октомври

Дербито между Левски и ЦСКА ще се играе на 19 октомври от 15:45 часа на националния стадион „Васил Левски“. СТК на БФС утвърди програмата за още четири кръга от Първа лига. Както е известно, Вечното дерби трябваше да се състои на 14-и септември, но на тази дата стадион "Васил Левски" бе ангажиран за концерта на Андреа Бочели. СТК реши да размени осми с..

публикувано на 01.10.24 в 12:27

"Ботев" уреди контрола с "Крумовград"

"Ботев" (Пловдив) и "Крумовград" ще изиграят приятелски мач в предстоящата пауза за националните отбори в началото на следващия месец. Контролата между двата тима ще се състои на 12 октомври (събота) от 17:00 часа на футболен комплекс „Никола Щерев — Старика“ и ще бъде открита за привърженици. По-рано през сезона двата тима се срещнаха в шампионата,..

публикувано на 30.09.24 в 13:52

"Лудогорец" отново е на върха на Първа лига

Шампионът "Лудогорец" постигна очаквана победа с 2:0 при гостуването си на "Ботев" (Враца) в мач от 10-ия кръг на Първа лига. Визитата на "орлите" бе съвсем символична, тъй като мачът се игра на техния стадион "Хювефарма Арена" в Разград. Срещата бе дебют за новия старши треньор на шампионите Игор Йовичевич. В 24-та минута изстрел на Руан Секо с..

публикувано на 30.09.24 в 11:40
Героят Алекса Мараш

Резервата Мараш донесе 1:0 на "Ботев" срещу ЦСКА 1948

"Ботев" (Пловдив) изтръгна победата над ЦСКА 1948 в среща от 10 кръг на Първалига.  В мач с много малко положения в Бистрица, "канарчетата" стигнаха до един гол в заключителните минути и победа с 1:0. Попадението бе първо в шампионата да смяната Алекса Мараш; Двубоят премина под непрестанен вятър в полите на Витоша. Първата и единствена опасност за..

публикувано на 29.09.24 в 18:38