Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивските съветници гласуват над 300 хил.лв. за ремонт на училища

| обновено на 10.05.18 в 07:37
Снимка: Архив

Общинските съветници на Пловдив ще отпускат на заседание днес средствата за ремонти на училищата след края на учебната година, както и за подкрепата на дуалните паралелки.   Училищни директори са представили доклади в общината за извършване на неотложни ремонти на сградите.

На заседанието ще разгледат молбата на директорите на Хуманитарна гимназия „Св.Св. Кирил и Методий“ Соня Киркова и на Анета Вълева – директор на ОУ „Княз Александър I“, които са в сградата на някогашната Пловдивска мъжка гимназия – паметник на културата. 156 140 лева са нужни за ремонт на фасадата и покрива на сградата. 

Директорът на СУ „Св. Патриарх Евтимий“  настоява за отпускане на 90 000 лева за спешен ремонт на спортна площадка.  ОУ ”Душо Хаджидеков”, към което се присъедини бившето „Георги Бенковски”, се нуждае от 60 000 лева  за ремонт на втората сграда в квартал "Съдийски".

Общинският съвет ще гласува и отпускането на допълнителни средства за ремонта на ЕГ “Пловдив”. Става дума за 138 000 лева за покривна хидроизолация на всички сгради на Английската гимназия.

Общинският съвет ще подкрепи дуалните паралелки с 18 000 лева, утвърдени от Регионалното управление на образованието. Предложението за отпускането на допълнителните средства от бюджета на отдел “Образование” е на заместник-кмета Стефан Стоянов.

На сесията ще се гласуват и предложенията на кмета Иван Тотев за принос в образователната система да бъдат удостоени с почетни знаци три пловдивски училища и две детски градини, 10 учители и 5  директори, а с парични награди и грамоти да се отличат  10 млади пловдивски учители.

В дневния ред на заседанието е и предложение за удължаване на срока на концесията на стадион „Ботев“ с две години.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

До 8 години затвор очаква лекарите с измамната схема за физиотерапия

Между 2 и 8 години наказание предвижда законът за двамата лекари, арестувани за документна измама с фиктивните процедури за физиотерапия, с които са източвани пари от Здравната каса в Пловдив.    Арестуваха двама пловдивски лекари за източване на Здравната каса Здравната каса е заплатила 12 900 лв., а фиктивните пациенти по делото са 31...

обновено на 11.07.24 в 08:54

Заради мача "Ботев" - "Марибор" променят движението край Колежа

Заради двубоя между отборите на ПФК „Ботев“ – Пловдив и ПФК „Марибор“ – Словения, който ще се състои на стадион „Христо Ботев“ в четвъртък, се въвежда временна организация на движението. Тя важи за времето от 18.00 ч. до 24.00 ч. на 11 юли, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”. Изцяло или поетапно ще се спира..

обновено на 11.07.24 в 08:54

Алея на Сахат тепе вече носи името на Милчо Левиев

Алея на името на прочутия български творец Милчо Левиев ще бъде открита на Сахат тепе в Пловдив. Тя се намира до площадката с шадравана на ул. „Божидар Здравков“. Там е поставена указателна табела с една от най-запомнящите се фрази на Милчо Левиев, монтирани са табла с кратка история за житейския и творческия му път. Именитият пианист, композитор и..

обновено на 11.07.24 в 08:52

Режим на водата в Марково

 Заради силното засушаване, намаления дебит във водните резервоари и високата консумация в село Марково ще бъде въведен режим на ползването на водата. В селото вода няма да има вечер в часовия диапазон от 22:00 часа до 5:00 часа на следващия ден. Решението беше взето след среща на кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов с управителя на..

публикувано на 11.07.24 в 00:31

Все по-голяма е конкуренцията при жените, желаещи да учат медицина

С по-висок минимален бал, в сравнение с миналата година са класираните жени да изучат „Медицина“ в МУ- Пловдив. Припомням, че на изпита за едно място се явиха по шест жени. Държавна поръчка е за 75 жени и също толкова мъже. При мъжете битката бе значително по-лека, защото за едно място за студент по медицина кандидатстваха трима. Тази година..

публикувано на 10.07.24 в 16:10