Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След дебати дадоха още 1,5 години за изграждането на стадион "Ботев"

Кметът Иван Тотев предупреди Савина Петкова, че може да я сменят като председател на общинския съвет

| обновено на 10.05.18 в 13:59

След бурни дебати пловдивските съветници приеха точката за удължаване на концесията на стадион "Ботев"  с 43 гласа "за", нито един против и двама "въздържали се". Обсъждането премина с изказвания от всички политически групи. 

Пепа Деведжиева от РБ поиска да се проведе задълбочен разговор. Слави Георгиев пък заяви, че темата не бива да се отлага в името на Пловдив, тъй като това е единственият стадион, на който може да има нормален футбол.   

В дебатите се включиха и съветниците  Божидар Здравков и Иван Петков – Бебето. Здравков изрази силни съмнения, че и след две години няма да има завършен строеж. 

Като председател на ГЕРБ кметът Иван Тотев се обърна първо към Савина Петкова, която в началото на сесията изрази мнение, че всички са от една партия и няма леви и десни съветници. 

Искам много ясно да заявя, че ГЕРБ е дясна партия. Отдавам казаното от Петкова само на емоцията на последните дни. Не ми е приятно да чувам, че Пловдив се управлява от неидентифицирана партия, ГЕРБ е дясна партия.  Не случайно ние няколко месеца водим преговори с Ботев, защото категорично имаме договор. Ако не може да бъде изпълнен този договор, означава да се развали концесията. Сега ще има удължаване на скора, в който ФК "Ботев" трябва да изпълни инвестиционните си намерения. 

Кметът Иван Тотев предупреди Савина Петкова, че може да я сменят като председател на общинския съвет, щом смята, че ГЕРБ не са дясна партия.

Прав е да има притеснения Божидар Здравков от Реформаторския блок, но ние сме сигурни в инвеститорите, защото са ни партньори от Ботев. 18 месеца ще минат като една седмица, така че предложението ще бъде подкрепено от ГЕРБ. Не е ляво предложение, увери Тотев. 

Строителството на стадион "Ботев", след удължаването на договора за концесия, трябва да приключи до март 2020-та година. 

Според подписания договор, инвестицията в спортното съоръжение не трябва да е по-малка от 14 милиона и 450 хиляди лева. 

По експертни оценки футболният терен ще струва 800 000 лева, изкуственото осветление половин милион лева, а по 2,5 милиона лева ще струват стоманената покривна конструкция и сектор В със съблекалните.

Сектор А е оценен на 4 милиона лева, сектор Б и сектор Г по 1,5 милиона лева, а ъгловите трибуни – 1 милиона лева.

До тук се стигна след продължителни разговори на общинското ръководство с управата на футболен клуб "Ботев".

Ангел Палийски, председател на Съвета на директорите на ФК Ботев заяви, че са очаквали това решение. Според него срокът е съвсем реален и ще бъде спазен. След като областният управител  Здравко Димитров подпише споразумението от управата на Ботев ще дадат официално изявление.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Следят с дронове пожарите в Средна гора, усложнена обстановка до Иван Вазово

Трети ден продължават пожарите в общините Хисаря и Калояново.  Целият терен на пожара  обхваща над 15 хиляди декара гора и равнинни площи и се наблюдава с дронове. На място днес пристигна началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който дойде, за да се увери, че ситуацията е под контрол и да съдейства, ако е необходимо, с допълнителни сили и..

публикувано на 14.07.24 в 16:27

Жители на село Брезе протестираха в Девин

Жители на родопското село Брезе протестираха в Девин с искане за подмяна на водопроводната мрежа и ремонт на пътища. Протестиращите се събраха на входа на Девин и в шествие  преминаха близо два километра до сградата на Общината. Издигнаха знамена и плакати с надписи:  "Брезе ще го има" и "Искаме  водопровод и канализация пътищата"...

публикувано на 14.07.24 в 15:24

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 12:27

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

обновено на 14.07.24 в 09:28