Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Китайските концесионери на летище Пловдив идват да огледат терминала

| обновено на 14.05.18 в 13:31

Представители на китайския инвеститор от Хайнан, спечелил концесията за летище Пловдив, ще посетят  града утре, за да разгледат обстойно със специалисти терминала и пистата. 

Кметът Иван Тотев определи интереса им като „доста сериозен“ и подчерта, че  те нямат намерение да изчакат целия срок за изпълнение на инвестициите, а са заявили желание спешно да стартират работа. Плановете им включват и изграждане на железопътна връзка към съществуващата ж.п. линия, за което в момента водят разговори с министерството на транспорта. 

Тотев подчерта, че за  нас е важно договорът с тях да бъде подписан  максимално бързо и освен карго зоната, да се развият максимално бързо и пътническите превози през летище Пловдив.  В момента  оперираме с „Райънер“,  но всяка допълнителна линия би била добра, с оглед на това, което ни предстои в Пловдив през 2019 г, заяви още Тотев.

Припомням, че в събота при посещението си в града гранспортният министър Ивайло Московски изрази надежда, че в рамките на месец ще има решение на КЗК за подписване на договор с избрания концесионер на летище Пловдив, с което градът, ще придобие още по-голяма важност като  транспортен мултимодален център  за държавата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

4-ти ден продължава борбата срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещи огнища и очакваните високи температури обаче на място остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са били разположени няколко екипа на пожарната,..

обновено на 15.07.24 в 08:43

Пловдив събира на форум учители в чужбина

Пловдив е домакин на двудневен семинар за учители от българските училища в чужбина. Днес и утре в къща музей „Христо Г. Данов“, Стария град ще се проведе семинар на темата „Учителят зад граница между „Възрожденските“ предизвикателства и методическите решения“. Форумът се организира от екипа на Пловдивския университет „Паисий..

публикувано на 15.07.24 в 08:32

Министър Запрянов ще открие новата полоса в Граф Игнатиево

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще открие официално новата полоса за излитане и кацане в Трета авиационна база в село Граф Игнатиево. Той ще връчи Акт 16 на командира на авиобазата бригаден генерал Николай Русев. В рамките на церемонията ще се извърши пребазиране на самолети МиГ-29 от летище Пловдив, с което се подновява..

публикувано на 15.07.24 в 08:27

Следят с дронове пожарите в Средна гора, усложнена обстановка до Иван Вазово

Трети ден продължават пожарите в общините Хисаря и Калояново.  Целият терен на пожара  обхваща над 15 хиляди декара гора и равнинни площи и се наблюдава с дронове. На място днес пристигна началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, който дойде, за да се увери, че ситуацията е под контрол и да съдейства, ако е необходимо, с допълнителни сили и..

публикувано на 14.07.24 в 16:27

Жители на село Брезе протестираха в Девин

Жители на родопското село Брезе протестираха в Девин с искане за подмяна на водопроводната мрежа и ремонт на пътища. Протестиращите се събраха на входа на Девин и в шествие  преминаха близо два километра до сградата на Общината. Издигнаха знамена и плакати с надписи:  "Брезе ще го има" и "Искаме  водопровод и канализация пътищата"...

публикувано на 14.07.24 в 15:24