Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивските художници ще посрещнат 2019-та година с нова изложбена зала

| обновено на 14.05.18 в 15:36

Дружеството на Пловдивските художници  ще има нова сграда до началото на следващата година, ако до края на деня няма ново обжалване. Прогнозата направи кметът Иван Тотев.

По думите му, старт на подготовката по подписване на договора с  фирмата-изпълнител „Главболгарстрой в едномесечен срок ще бъде даден утре. От администрацията ще настояват за проект, който да бъде изпълнен максимално бързо. Такава е технологията стоманена конструкция с бетонови елементи за сгради до три етажа. Стойността на проекта е почти 3,5 млн лв.

На дружеството на пловдивските художници ще бъде предложено да осъществят артистично събитие, което символично да  постави финал на един творчески период свързан с историята на сградата на ул. „Гладстон“.

До  началото на юни трябва да бъде завършена и сцената „Ядрото“. Тотев уточни, че Общината подготвя програма, която предвижда всяка седмица в определен ден на нея да се изпълняват едночасови концерти от 21 ч. от Държавна опера – Пловдив, „Биг бенд“ – Пловдив, както и от различни пловдивски групи. 

Теренът ще бъде оборудван със сериозна инсталация, която ще даде възможност и за ползване на кетъринг. Под плочките ще има заготовки, позволяващи в дъждовните дни да бъдат монтирани шатри. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Двата чешки хеликоптера за борба с пожарите са на летище "Пловдив"

Двата хеликоптера от Чехия кацнаха на летище Пловдив. Те ще се включат в борбата с огъня утре, тъй като полети се извършват в светлата част на денонощието, съобщи в ямболското село Воден главният секретар на МВР гл. комисар Димитър Кангалджиев. Стоянов: Ситуацията във Воден започва да се овладява, работи се по обезопасяване на 2 съседни села Вчера..

публикувано на 17.07.24 в 21:18

Дълго поле е новата огнена точка в община Калояново (обновена)

Малко след 21 часа бе отворен пътят за Карлово в района на калояновското село Дълго поле. Той бе затворен заради задимяване преди разклона за гара Калояново, причинено от пожар на стърнища от двете страни на пътя и около жп   линията. Огънят е локализиран от два противопожарни екипа.  Близо два часа движението към Карлово се отбиваше през село..

обновено на 17.07.24 в 20:03

Изправят пред съда брутален домашен насилник

Районна прокуратура – Пловдив предаде на съд 30-годишният Цветомир Пенков, обвинен в домашно насилие над 24 годишната Ванеса, с която се живели на семейни начала и имат едногодишен син.  Случаят стана известен в началото на годината, когато жената бе приета в болница след брутален побой с множество тежки травми по лицето и тялото, сред които..

обновено на 17.07.24 в 20:02

Потушен е пожарът край Стрелча, над Сестримо е локализиран

Пожарът край Стрелча е напълно изгасен , съобщиха от МВР - Пазарджик.  В късния следобед бяха потушени последните локални огнища, но дежурни екипи на пожарната ще останат на дежурство през цялата нощ.  Доброволци и служители на гоското стопарство също ще останат на място. Огънят бушува две денощия, изгоряха около 400 декара горски площи. Пожарът,..

публикувано на 17.07.24 в 20:00

Овладяха пожара край Отец Паисиево, няма опасност за Пролом

Пожарът около село Отец Паисиево, община Калояново, е почти овладян. Няма опасност за здравето и къщите на местните хора. Тежка техника активно работи по гасенето на огъня в гората, където теренът е пресечен. „Огнището е заобградено от изток, юг и запад с просеки и така на практика трябва да наблюдаваме през нощта огънят да не прехвърля тези..

обновено на 17.07.24 в 17:22