Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията затяга мерките за сигурност за абитуриентските балове

| обновено на 18.05.18 в 14:14

Засилени мерки за сигурност ще бъдат предприети от полицията по време на абитуриентските балове в Пловдив. 

От дирекцията отново призовават за преодоляване на еуфорията на зрелостниците и за спазване на обществения ред. Традиционно пиковите дни на абитуриентските празници са 24 май, когато празнуват над 2500 зрелостници и 25 май с над 1200 завършващи средното си образование.

Миналата година в периода 20-26 май в полицията са регистрирани 666 нарушения на обществения ред, както и на правилата за движение – съобщи инспектор Ботьо Гергинов от Пътна полиция.

Тази година постовете също ще бъдат подсилени, като от Пътна полиция призовават зрелостниците да не се провесват през прозорците на автомобилите и да не стърчат над люковете им.

„За жалост, тези нарушители можем да накажем само с липса на колани и като евентуални нарушители, които застрашават движението по пътищата“ – изтъкнаха от полицията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Министър Запрянов откри новата полоса в авиобаза "Граф Игнатиево"

"Още 4 от общо 49 проекта за реконструкция на авиобаза "Граф Игнатиево" са от основна важност за приемането на изтребителите Ф-16 и имаме уверение, че до края на годината те ще бъдат завършени", каза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов.  Министърът връчи Акт 16 на реконструираната писта на командира на авиобазата генерал Николай Русев...

публикувано на 15.07.24 в 11:38

4-ти ден продължава борбата срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещите огнища и очакваните високи температури обаче на мястото остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са разположени няколко екипа на..

обновено на 15.07.24 в 11:17

Откриха зона за шах на открито на Гребната база

С демонстративна партия шах между гросмайстор Виктория Радева и кмета на Пловдив Костадин Димитров на Гребната база бе открита нова площадка за шах на открито.  Играта завърши реми, а след това европейската ни шампионка показа пред присъстващите партията й от първия кръг на Европейското в Баку. Зоната за шах се намира до Младежкия център и..

обновено на 15.07.24 в 11:15

В Марково ще се проведе общоселско събрание заради безводието

В Марково тази вечер ще се проведе общоселско събрание, на което да се обсъди проблема с недостига на вода и предлагания от ВиК режим за ползване. Като причина за безводието от водното дружество изтъкват засушаването, намаления дебит и повишеното потребление, както и това, че питейна вода се ползва за пълнене на басейни и поливане на..

публикувано на 15.07.24 в 10:46

Пловдив събира на форум учители в чужбина

Пловдив е домакин на двудневен семинар за учители от българските училища в чужбина. Днес и утре в къща музей „Христо Г. Данов“, Стария град ще се проведе семинар на темата „Учителят зад граница между „Възрожденските“ предизвикателства и методическите решения“. Форумът се организира от екипа на Пловдивския университет „Паисий..

публикувано на 15.07.24 в 08:32