Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преизбраха за кмет на Семчиново разследван за сводничество

Разледваният за сводничество досегашен кмет на село Семчиново Пламен Темелков отново поема управлението. Той беше преизбран на кметския пост с 200 гласа преднина пред опонента си от ДПС Димитър Джамов. 

Предишният мандат на Темелков беше предсрочно прекратен, заради четиримесечен престой в испански следствен арест. Сега той е на свобода под парична гаранция 

Изборите протекоха при засилено полицейско присъствие, тъй като се очакваше сблъсък между роми и българи, но до такива не стигнаха. Вотът раздели местните хора на два лагера. 

Поддръжниците на Димитър Джамов са недоволни: "Този е следствен. Тия управници не знаят ли, че е следствен и ходи с верижка тук. Ако го осъдят в Испания пак ли ще правим избори? Има хора, които се продават. 6- лева всеки ще ги вземе" .

Гласовете от ромския квартал на селото, с чиито гласове бе преизбран Пламен Темелков, не вярват, че той е следствен: "Щом е излезнал и е подал документи пак за кмет, е невинен".

Досъдебното производство срещу Пламен Темелков в Испания все още не е приключило. Оттам няма официална информация на каква фаза е разследването.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестуваха двама пловдивски лекари за източване на Здравната каса

Районната прокуратура в Пловдив обвини двама практикуващи лекари в документна измама, довела до източването на 12 900 лева от бюджета на Националната здравноосигурителна каса. Това е станало чрез подправяне на месечни отчети за извършена лекарска работа.  Единият лекар на 55 години, с инициали Н.П., е обвинен като извършител на измамата, а другият..

публикувано на 10.07.24 в 12:11

Заради мача "Ботев" - "Марибор" променят движението край Колежа

Заради двубоя между отборите на ПФК „Ботев“ – Пловдив и ПФК „Марибор“ – Словения, който ще се състои на стадион „Христо Ботев“ в четвъртък, се въвежда временна организация на движението. Тя важи за времето от 18.00 ч. до 24.00 ч. на 11 юли, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”. Изцяло или поетапно ще се спира..

публикувано на 10.07.24 в 11:21

В Пазарджик могат да видят графика за сметоизвозване онлайн

Жителите на Пазарджик ще имат достъп до графика, по който ще се извършва сметоизвозването в региона. Информацията може да се види на официалната интернет страница на общината.  По този начин ще се организира гражданският контрол върху качеството на извършената услуга.  Секция“ Чистота“ в сайта на общината дава възможност за обратна връзка, което ще..

обновено на 10.07.24 в 10:17

Съдът даде ход на делото срещу Рангел Бизюрев

Пловдивският окръжен съд реши делото срещу 32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица за убийството на Димитър Малинов преди година да се гледа по общия ред с разпит на всички свидетели.  На днешното разпоредително заседание адвокатите на обвиняемия поискаха процесът да се разгледа по съкратената процедура, като се разпитат шестима..

публикувано на 10.07.24 в 09:52

Започва разпоредителното заседание по делото срещу Рангел Бизюрев

За днес е насрочено първото разпоредително заседание по делото срещу 32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица. Той е обвинен за убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 20 юли миналата година, като престъплението е извършено с особена жестокост.  Ако бъде признат за виновен, Бизюрев може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или..

обновено на 10.07.24 в 08:28