Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив празнува Деня на детето 1 юни

| обновено на 01.06.18 в 14:06

С концерти и игри на открити сцени във всички райони Пловдив ще празнува Деня на детето – 1 юни.

През целия ден на площад „Стефан Стамболов“ ще има забавни събития – сред тях „Бебеносещ флашмоб“ и фестивал Талантино“, в който ще се извяват малки певци и танцьори.

Летен празник „С деца на тепе“ организира район "Централен". Събитието ще се състои в парк „Бунарджика“ и е част от културния календар на Община Пловдив  "С деца на тепе".

Празникът за децата от „Източен“ ще бъде в парк „Каменица“. Специално участие ще вземат възпитаници на детските градини по проекта  “Растем заедно“.

„Детски панаир на занаятите”, също е част от програмата на празника. Той ще се проведе ул. „Стръмна“ в Стария град.

Малчуганите от Общностния център за деца и семейства, ще се веселят на спортната база  на „Младежкия център“.

Комплексът за социални услуги за деца и семейства ще се погрижи с програма и с подаръци да бъдат зарадвани и децата в Детска клиника и в Детска хирургия на УМБАЛ „Св. Георги”.

68-ма бригада "Специални сили" също организира Ден на отворени врати за международния ден на детето. В двора на базата на ул. „Генерал Радко Димитриев“ 2 ще бъдат показани упражнения, които военнослужещите използват при изпълнението на задачите си.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кампания „Алкохолът е лош шофьор“ на пътна полиция и пивоварна в Пловдив

Пътните полицаи в Пловдив започват специализирана акция, за да информират водачите за последиците от шофирането в нетрезво състояние и формирането на отговорно отношение към всички  участници в движението по пътищата.  Акцията е в партньорство с организаторите на тазгодишното издание на социално-отговорната кампания „Алкохолът е лош шофьор“,..

публикувано на 30.08.24 в 09:55

Три дни празник на киселото мляко в Момчиловци

Седми международен фестивал на киселото мляко се открива следобед в центъра на родопското село Момчиловци.  За тридневния празник пристига китайска делегация. Инфлуенсъри от азиатската държава ще излъчват на живо фестивалната програма. Събитието се организира  съвместно с китайски партньори от компания за производство на млечни продукти с марка..

обновено на 30.08.24 в 09:02

Валежи и гръмотевици на юг и на изток, в Пловдив 29°

Жълт код за опасно време е обявен в 11 области в страната за днешния петък, съобщават от Националния институт за метеорология и хидрология.  Предупреждението е в сила за обласите Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Смолян, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил.  Днес атмосферата над страната ще остане неустойчива. Развитието..

обновено на 30.08.24 в 09:02

Днес е летният Александровден, черпят носещите мъжествени имена

На 30 август Православната църква почита Светите Александър, Павел и Йоан, патриарси Цариградски и Пренасяне мощите на Св. Александър Невски.  Основният празник на св. Александър Невски е на 23 ноември. На 30 август 1724 година руският император Петър Първи тържествено пренася мощите на Св. Александър Невски в новата руска столица Санкт..

публикувано на 30.08.24 в 09:01

Връщат в ареста насилника на Дебора

Пловдивският окръжен съд отмени определението на Районния съд в града, който пусна под домашен арест обвиняемия по делото "Дебора" Георги Георгиев.  С днешното си решение окръжните магистрати върнаха в ареста Георгиев, който е с по- лека мярка за неотклонение от 30-ти юли.   Определението е окончателно.

публикувано на 29.08.24 в 17:11