Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Алтер его“ празнува юбилея на Английската с Николай Радев

| обновено на 02.06.18 в 13:03

„Алтер его“ празнува юбилея на Английската с Николай Радев

Директорът на ЕГ „Пловдив“ Николай Радев ще гостува в „Алтер его“ и то в разгара на големия съботен хепънинг – 60-тата годишнина на Английската гимназия! 

Цялото предаване ще бъде посветено на юбилея, а г-н Радев ще отговаря, както на празнични, така и на полемични въпроси. Интересно дали ще съвпаднат мненията на егото му – учителя и алтер егото му – политика... Според справка от МОН водещият и неговото второ „Аз“ са възпитаници на квалитетното школо, та по тази причина те ще пресъздадат весели спомени с легендарни учители. Ще звучат и песни, които са осветлявали духа на Английската от 60-те години на миналия век, та до днес.

За протокола: Николай Радев е роден в Казанлък. Завършил е МГ „Никола Обрешков“ в родния си град и математика в ПУ „Паисий Хилендарски“. Преподавал е в казанлъшката математическа гимназия и в ОМГ „Академик Кирил Попов“. Последните четири години той е директор на ЕГ „Пловдив“.

„Алтер его“ започва след новините в 15 ч. и съвсем естествено се вмества във виртуалния център на тържестванта по случай 60-годишния юбилей. Вижте програмата и се убедете сами:

10.00 ч. – Тържествен концерт в Античния театър.

15.00 ч. – Среща на випуските в Семинарията или в сградата на ЕГ „Пловдив“.

17.00 ч. – Представяне на виртуалния музей на ЕГ „Пловдив“ в Малката Базилика.

20.00 ч. – Коктейл на випуските на ЕГ „Пловдив“ в 14-та палата на Пловдивския панаир.

Не пропускайте премиерното издание на „Алтер его“ тази събота! А защо не и повторението в неделя от 6.00 ч. Може да ни слушате и на запис в сайта на Радио „Пловдив“ по всяко време и колкото ти си искате. Няма да е зле да споделите линк към нас в профила си в социалните мрежи, особено ако сте възпитаник на Английската гимназия. Защото ние, съучениците, трябва да се поддържаме, нали?

„Алтер его“ – ... (измислете ни девиз, за да имаме повод да ви почерпим)!

Автор и водещ: Петър Краевски

На снимката: Николай Радев с Алманаха на ЕГ „Пловдив“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Красимир Дунев

Красимир Дунев - вицешампион от Атланта 1996

Красимир Дунев е роден на 11.09.1972 г. в град Пловдив.  Олимпийски вицешампион на висилка от Олимпийските игри в Атланта през 1996 г.одина. Красимир Дунев е първият гимнастик в света, който прави шест поредни прелитания на висилка. В отборното класиране на България заема шесто място, а в многобоя е двадесет и първи. Дебютира на Олимпийските игри в..

публикувано на 10.07.24 в 13:59
Пламена Миткова

Пламена Миткова на 5 см от медал в Унгария

Пловдивчанката Пламена Миткова остана на 5 сантиметра от медал в дисциплината скок дължина на лекоатлетическия мемориал "Ищван Дюлай" в Секешфехервар (Унгария). Миткова постигна 6.71 метра в най-добри си опит, с което заслужи петото място в крайното класиране. Победителка стана колумбийката Наталия Линарес с 6.87 метра, пред Акелия Смит от Ямайка с 6.83..

публикувано на 10.07.24 в 09:24
Душан Керкез

"Ботев" и "Марибор" с пресконференции ден преди мача

"Ботев" (Пловдив) и "Марибор" ще проведат своите официални пресконференции преди сблъсъка помежду им от първи квалификационен кръг на Лига Европа. И двете медийни събития ще се състоят на 10 юли, сряда, на стадион „Христо Ботев“ в залата за пресконференции под трибуна "Изток".  Пръв пред журналисти и фотографи в 18:30 часа ще застане треньорът на..

публикувано на 09.07.24 в 16:32

Пловдив е готов за световните първенства по кану-каяк

"Пловдив е готов за световните първенства по кану-каяк", заяви в ефира на Радио Пловдив Николай Бухалов, заместник кмет по „Спорт и младежки дейности“. В предаването Клуб "Неделя" той сподели най-вече  подробности за двете големи спортни събития, които предстои да се случат в града през настоящия месец, а именно световните първенства по кану-каяк - за..

публикувано на 08.07.24 в 16:06

"Ботев" продаде Уме Емануел на ФК "Цюрих"

"Ботев" (Пловдив) продаде 19-годишния флангови футболист Уме Емануел на швейцарския елитен ФК "Цюрих". По този начин „канарчетата“ осъществиха нов силен изходящ трансфер.  Нигерийското крило пристигна при „жълто-черните“ в края на 2022. Той изигра 47 двубоя за първия отбор, в който реализира 11 гола, като има и 3 мача с 3 попадения за дублиращия тим на..

публикувано на 08.07.24 в 15:17