Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учебникът по музика оживя в „Дни на музиката в Балабановата къща”

"Мeри Бойс Бенд" излиза на сцената на Римския стадион заедно с оркестъра на НУМТИ „Добрин Петков”

Тази вечер откритата сцена на Римския стадион ще посрещне за шести пореден път уникалния голям детски концерт под надслов "Учебникът по музика оживява". 

Като част от програмата на Международния фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща”, този концерт се превърна в дългоочаквана традиция в Града под тепетата. 

Той ежегодно сбъдва една от прекрасните идеи на Фестивала – да представя талантливи млади солисти, оркестри и хорове, отдали талант и сърце на музикалното изкуство. 

Снимка

След миналогодишния атрактивен експеримент „Младежкият барок среща младежкия рок”, този път Големият детски концерт ще предложи симбиоза между класиката и интелигентния поп-рок с привличането на популярната група "Мери Бойс Бенд", чиито авторски песни вече са в учебниците по музика за средните училища. 

Заедно с прекрасните оркестър и хор на НУМТИ „Добрин Петков" с диригенти доц. д-р Пламен Първанов и Николета Енева, в концерта участват и обичаният пловдивски хор „Детска китка” с диригент Яна Делирадева и ансамбъл "Тромпети" с ръководител Пенчо Пенчев. 

Входът е свободен!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Цинга Манга Фънк гостуват в Пловдив

Барабанистът Кирил Добрев е една от емблематичните фигури в етно-група Булгара. От 20 години се занимава с композиране и саунд дизайн за различни филмови, театрални и музикални проекти. През 2003 печели Аскеер за авторска музика към театралния спектакъл “Дивите”. Съавтор е с Влади Михайлов на музиката към българското предложение за Оскар “Кецове”,..

публикувано на 26.04.24 в 16:50

В "Срещите - разговор за морала

Преизвестно е - зад всяка криза стои моралът. А какво е моралът?  Илия Кожухаров, Петко Атанасов и отец Радослав Паскалев разсъждават в "Срещите" тази събота.  Бъдете с Радио Пловдив, интересно е!

публикувано на 26.04.24 в 10:15

Показват филми с "Поглед към другия"

Петдневна филмова поредица „Поглед към другия“ ще бъде представена от днес в Пловдив .  Международната селекция от киноразкази е инициатива на Гьоте институт - България  и сдружението „Арте Урбана Колектив“ и ще бъде показана в Лъки – Дом на киното. Програмата включва късометражни, документални и игрални европейски заглавия, както и..

публикувано на 26.04.24 в 06:37

Изложба на Александър Христев в галерия "Пловдив"

Дружеството на пловдивските художници представя изложбата „Палитра Европа“ на живеещия във Франция творец Александър Христев в галерия „Пловдив“ в сградата на Общинския съвет. Роденият през 1976 г. в Париж художник учи в реномирани частни училища в града, като след колежа посещава Екол  ПЕНИНЕНГЕН, Екол де ВОЗ АР, Ателие по живопис Де ла Вил..

публикувано на 26.04.24 в 06:29

Никола Илиев единодушно стана почетен гражданин на Пловдив

Пловдивският общински съвет единодушно удостои с отличието „Почетен гражданин на град Пловдив“ Никола Илиев за изключителен принос към опазване, съхраняване и развитие на музикалното наследство и популяризиране на българската народна музика. Никола Илиев е емблематична фигура за град Пловдив, обогатявайки културния пейзаж с непреходната..

публикувано на 25.04.24 в 11:25