Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Военен хеликоптер се разби край Крумово, двама пилоти загинаха

| обновено на 11.06.18 в 23:16
Снимка: Милко Петров - Радио Пловдив

Военен хеликоптер се е разби тази вечер  в района на летище Крумово, съобщиха очевидци пред Радио Пловдив. След удара машината се е възпламенила. Хеликоптерът  е избухнал в пламъци на малка височина. Предприети са незабавни мерки от наземния персонал за предотвратяване на взрив. 

От Министертвото на отбраната съобщиха за двама загинали при падането на вертолет Ми-17 от височина 50 метра около 20.30 часа. Това са командирът на екипажа и помощник-пилотът - капитан Пламен Пантелеев и капитан Стоян Неделчев.    

Състоянието на бордния техник офицерски кандидат Алексей Каменов е стабилизирано. Той е приет  в Университетската болница  "Свети Георги" в Пловдив  със счупвания. Контактен и няма опасност за живота му.

Екипажът е изпълнявал тренировъчен полет по аварийно-спасителна работа. Наземният персонал е предпрел незабавни мерки за предотвратяване на взрив. Случаят се разследва от Военно-окръжната прокуратура. 

Премиерът Бойко Борисов  и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изразиха съболезнования към  семействата и близките на загиналите военни.Към мястото на инцидента пътува вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов

Директорът на Летище Пловдив Христо Щерионов каза за Радио Пловдив, че няма отменени полети. Приет е полетът от летище Станстед до Лондон и се обработва, предстои да кацне и самолет от Бергамо, Италия. Няма аварийна ситуация на летище Пловдив, но районът около взрива е отцепен, каза Щерионов.

Преди година военен  хеликоптер  „Пантер“ падна в Черно море по време на тактическо учение, а командирът му загина. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Шофьор загина при тежка катастрофа в район Южен

Шофьор загина при тежка катастрофа, станала късно снощи в Пловдив. Автомобил БМВ се е врязал в стълб на Коматевско шосе в район Южен. Колата е смачкана до неузнаваемост. Шофьорът е издъхнал по-късно в болница. По първоначални данни водачът е на 20 години, с около година и половина стаж зад волана. Разследват се причините за..

обновено на 28.08.24 в 08:11

Сред изключените от ДПС са и областните председатели на Пловдив и Пазарджик

Делян Пеевски определи изключването си от ДПС като противоуставно. " Видях, че е имало сбирка на отцепници от ДПС, които са изключени от парламентарната група, а след като се опитаха да откраднат марката ДПС, загубиха и партийното си качество. Това противоуставно действие показва хора, които живеят в паралелния свят на приказките от сараите...

публикувано на 28.08.24 в 08:10

Младежът с дрога за 150 000 лв остава в ареста

Младежът, хванат с почти 5 кг. наркотик на пазарна стойност около 150 хиляди лева, остава в ареста – реши Пловдивският Окръжен съд.  24-годишният Костадин Генчев бе заловен след наблюдение при полицейска акция на 24 август. Крупното количество синтетичен канабиноид бе открит след обиск на жилището му.   Стоката е била пакетирана и разпределена за..

публикувано на 27.08.24 в 16:00

ОДК организира курсове по български език за украинчета

Общински детски комплекс в Пловдив организира курсове подготвителни курсове по български език за деца от Украйна. Обучението е по инициатива на Върховния комисариат за бежанците на ООН и е подкрепено от Министерството на образованието и науката. Курсовете са 60 учебни часа и целят да подготвят децата от Украйна за старта на новата учебна..

публикувано на 27.08.24 в 14:37

Двама мъже пострадаха при пожари в магазин и мелница

Двама мъже пострадаха при пожари в хранителен магазин в Пловдив и мелница до Асеновград.  Две пожарни и два дежурни екипа на Първа противопожарна служба в Пловдив са потушили пожар, възникнал снощи в хранителен магазин в града.  Там е пострадал 53-годишен мъж, който е е вдишал дим, получил изгаряния и е бил взет с линейка за преглед.  Огънят в..

обновено на 27.08.24 в 12:18