Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еврокомисарят по здравеопазване се среща с пловдивчани на 14 юни

Огнян Златев
Снимка: БГНЕС

Публичната дискусия с еврокомисаря по здравеопазване Витянис Андрюкайтис ще се проведе на 14 юни в Аудитория 3 на Медицински университет-Пловдив.

Поканени са всички граждани на Пловдив. Входът е свободен и всеки ще има възможност да вземе думата, да изкаже мнение, препоръка или да зададе въпрос по темата "Здравеопазването в Европейския съюз". Единственото, което желаещите да дойдат, трябва да направят е да се регистрират предварително за участие с име, фамилия и имейл адрес. Регистрацията отнема секунди и става на следния линк - https://docs.google.com/forms/d/1FW_LbmPro82RHJf-kBTcGGfiKTsfQSiqy5zRTfj73No/viewform?edit_requested=true

Връзка към регистрацията лесно може да се открие и на Фейсбук страницата на Представителството на ЕК в България и на официалния сайт на Представителството https://ec.europa.eu/bulgaria/ в раздел "Събития".

В интервю за Радио Пловдив Огнян Златев, ръководител на представителството на Европейската комисия в България подчерта, че участието на гражданите в този дебат, е изключително важно.

То е важно по няколко причини. На първо място – това е начин политиците, които ръководят европейските институции, да получат най-директната връзка с гражданите на ЕС. Целта е да се скъси дистанцията. От друга страна – гражданите да получат от първа ръка информация за политиките, които се решават на ниво ЕС, обясни Златев.

Здравната политика на ЕС — изпълнявана чрез неговата здравна стратегия — е насочена към профилактика, равни възможности за добро здраве и качествени здравни грижи за всички, борба със сериозни заплахи за здравето, засягащи няколко страни от ЕС и други.

Цялото интервю с Огнян Златев можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Иво Желев

Наесен отиваме на седми поред избори

Политическите въпросителни на лятото обсъждаме в програма "Точно днес" със социолога от ЕСТАТ Иво Желев. Той  прогнозира и възможностите за изпълнение на третия мандат и дали новите избори са неизбежни. По думите му вече е ясно, че в този парламент не може да се произведе нищо работещо.  "Нито има възможности за мнозинство, нито обща воля, нито..

публикувано на 19.07.24 в 10:28

Два екипа от Аварийно спасяване-Пловдив са на терен и днес

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли.  Включване в програма "Точно днес" на Георги Влайков  от Аварийно спасяване - Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион.  Той подчерта, че остават на терена на вече..

обновено на 19.07.24 в 10:05

Само за 24 ч. събраха 20 000 лв. за екипировка на доброволците

В програма "Точно днес" на Радио Пловдив говорим с Манол Пейков, народен представител от ПП-ДБ за поредната му акция, за дарения с код екипировка за доброволците За по малко от 24 часа успяхме да съберем 20 000 лева и днес ще закупим първите необходими атрибути за борба с огъня, каза за Радио Пловдив Манол Пейков. „Говорих с Георги Влайков от..

обновено на 19.07.24 в 10:05

100% е изпълнен приемът в МУ - Пловдив, след второ класиране

След второ класиране на 100% Медицински университет - Пловдив изпълни държавния план-приeм. По традиция най-голям интерес има към специалностите "Медицина", "Дентална медицина" и "Фармация". Там се полага и изпит-тест по биология и химия. В програма "Точно днес" говорим със заместник-ректора проф. д-р  Веселина Горанова , с коментар на КСК 2024...

публикувано на 19.07.24 в 09:45

Карлово чества 187 години от рождението на Апостола

С тържествена Света литургия на 18 юли в храм „Св. Николай” започна отбелязването на 187 години от рождението на Васил Левски и Празник на град Карлово. Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов, официални гости и граждани положиха цветя и се поклониха пред гроба на Гина Кунчева - майката на Апостола. На площад „Васил Левски“ д-р..

публикувано на 18.07.24 в 13:33