Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа копка за Център за временно настаняване на лица и семейства в Пловдив

| обновено на 14.06.18 в 12:13

Първа копка за изграждане на Център за временно настаняване на лица и семейства направиха днес заместник-кметовете Георги Титюков и Димитър Кацарски.

Той е по проект „Подобряване на социалната инфраструктура в община Пловдив“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ ., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

„Тук, в този дневен център ще бъдат настанявани цели семейства, които са в риск, така че да не се налага да ги разделяме, докато им съдействаме с процедурите по предоставяне на общински жилище, например“, уточни заместник-кметът Георги Титюков. Той обясни, че капацитетът е 17 души, като тяхното настаняване ще бъде временно. Центърът ще разполага работещ персонал на място.

Общата стойност на проекта е 2 120 718.42 лева, от които 2 017 900 лева са безвъзмездна финансова помощ, 303 хиляди лева  национално съфинансиране и 103 хиляди лева – от бюджета наобщина Пловдив.

Основната цел на този проект е да допринесе за осигуряването на по-качествена социална инфраструктура в община Пловдив.  

С реализирането на целия проект ще бъдат подпомагани жени, жертви на домашно насилие и техните деца; бездомни; деца на улицата; социално слаби лица и безработни; деца от социално слаби семейства; лица с физически увреждания и лица от ромски произход, попадащи в обхвата на предходните категории целеви групи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Продължава гасенето на пожара на Беклемето

Създадена е организация за овладяване на пожара в района на Беклемено, съобщават от МВР. Днес на помощ идват пожарникари, които се завръщат от гасенето на пожарите в Гърция, както и 40 военнослужещи с техника на армията. Припомняме, че остава в сила частичното бедствено положение в Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово. Големият пожар в района..

обновено на 20.07.24 в 12:13

Пътни инциденти затрудняват трафика по АМ "Тракия"

При 147-ия километър на автомагистрала "Тракия" в посока София - Бургас има голямо задръстване. Причината е верижна катастрофа на 6 автомобила. По-рано предиобед близо 8-километрово задръстване причини верижна катастрофа при 160-тия км на магистрала "Тракия". Инцидентът е станал около 8:30 часа, когато се удрят верижно 10 автомобила. Щетите по 4..

публикувано на 20.07.24 в 12:13

Регионална академия на МГЕРБ се провежда в Пловдив

Над 100 младежи от областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали ще се включат в Регионалната академия “МГЕРБ за твоя регион”. Форумът се организира от фондация „Ханс Зайдел“ и Сдружение “Граждани за Европейско Развитие на България”.  Регионалната академия ще бъде открита от председателя на Младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев и..

обновено на 20.07.24 в 12:03

Борисов призова за присъди на извършителите на умишлени палежи

Като пожарникар не мога да не поздравя моите колеги. Свети Илия е нашият закрилник. Каза в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той каза, че пожарникарите не се нуждаят от оценки на знайни и незнайни партийни фигури. Това касае и военните у нас, политиците трябва да си мерят думите, когато се изказват за тези професии, каза още лидерът на ГЕРБ...

публикувано на 20.07.24 в 11:13

Днес е Илинден

На 20 юли, в разгара на най-горещите дни, православната ни църква чества паметта на старозаветния пророк Илия. За почитта на народа ни към Божия угодник свидетелстват множеството православни храмове на негово име, където от незапомнени времена се отслужват празнични литургии в негова чест.  Житието му е наситено не само от неизброими Божии чудеса,..

обновено на 20.07.24 в 08:43