Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световният шампион Германия обърна Швеция с 2:1

Германия оцеля на световното след 2:1 над Швеция
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германия победи Швеция с 2:1 в мач от втори кръг на група „F“ на Световното първенство по футбол в Русия.

Световните шампиони наложиха тотално превъзходство на стадион „Фишт“ в Сочи, но шведите откриха резултата при една контраатака чрез Ола Тойвонен в 32-ата минута.

Марко Ройс изравни веднага след почивката. Тони Кроос отбеляза победния гол за Германия в последните секунди на 5-минутното добавено време с красив пряк свободен удар. Това бе и най-късният гол в редовното време на световни финали. Германия направи обрата с човек по-малко, след като в 81-ата минута Боатенг получи втори жълт и съответно червен картон.

Мексико е едноличен лидер в групата с 6 точки след победи над Германия и над Южна Корея. На второ място вече е Бундестима с три точки, колкото има и Швеция, а кореците са последни без точков актив.

В последния кръг Мексико се изправя срещу Швеция, а Германия срещу Южна Корея.

Днес на Мондиал 2018 ще се изиграят още 3 мача. От 15:00 часа Англия срещу Панама в група "G", от 18:00 Япония срещу Сенегал и от 21:00 Полша срещу Колумбия в група "Н".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ломотив победи инфарктно Септември

Локомотив (Пловдив) постигна драматична победа с 3:2 над Септември като гост на стадиона в столичния квартал "Надежда".  Виктор Очаи поведе за домакините със страхотен гол в 39-ата минута. През втората част обаче появилият се от скамейката Мартин Хайдаров (67') изравни за "смърфовете". Впоследствие чрез Мартин Паскалев "черно-белите" обърнаха мача. В..

публикувано на 26.08.24 в 21:22

Решения на Спортно-техническата комисия на БФС

Спортно-техническата комисия към БФС  премести следващия домакински мач на Локомотив Пловдив да се играе по светло. Става въпрос за "железничарското" дерби срещу Локомотив София, което ще се играе в неделя от 17,00 часа вместо в събота от 21,15 часа. Ето всички решения на СТК от днес, 26 август : Поради продължаващите ремонтни дейности на тревното..

публикувано на 26.08.24 в 17:57

Локомотив продава Мичи Нтело в Швейцария

Локомотив (Пловдив) ще се раздели с Мичи Нтело. "Смърфовете" ще продадат нападателя в швейцарския Ивердон Спорт. Според белгийския журналист Саша Таволиери между двата клуба има постигнато споразумение относно параметрите на сделката, но подробности не се съобщават. Нтело ще подпише 3-годишен договор с Ивердон, който в момента заема предпоследно място в..

публикувано на 26.08.24 в 17:55

"Ботев" с първа загуба за сезона

"Спартак" (Варна) победи "Ботев" (Пловдив) с 1:0 в двубой от 6-ия кръг на Първа лига и нанесе първа загуба на пловдивчани от началото на сезона.  Двубоят започна с минута мълчание в памет на починалия бивш капитан на "Ботев" Георги Аврамов. В 69-та минута Ахмед Ахмедов вкара красив гол във вратата на "канарчетата", който се оказа достатъчен за трите..

публикувано на 25.08.24 в 09:59

Нова промяна за мач на Ботев Пловдив

Спортно-техническата комисия към БФС официализира промяната в предстоящия мач между ЦСКА-София и Ботев. По програма двубоят трябваше да се играе на Националния стадион, но заради концерт ще се състои на стадиона в “Надежда”. Ето и пълното решение: Поради затваряне на Националния стадион “В. Левски“ за провеждане на концерти и невъзможност да се..

публикувано на 24.08.24 в 17:58