Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пореден опит за рестарт на делото "Райфъла"

В Пловдивския Окръжен съд ще се проведе нов опит за старт на делото срещу  Атанас Червенков - Райфъла и още четирима души, сочени за негова група за поръчкови престъпления. 

Процесът започва отначало, след като Апелативния съд отмени присъдите на всички.  

На няколко пъти съдебни заседатели и съдебни състави си направиха самоотвод. Така днес ще се проведе  първо, разпоредителното заседание.  

Веселин Загорски, Атанас Червенков, Симеон Генков, Бисер Романов и Васил Василев са обвинени за опит за убийство, умишлени палежи и други престъпления. 

Атанас Червенков – Райфъла се сочи за техен поръчител. 


Още от категорията

48 са новите заразени с коронавирус в Пловдив

482 са новите случаи на коронавирус в страната, регистирани за денонощието по данни на Единния информационен портал. Положителните проби са от направени общо 8 057 теста.  Над 100 са новозаразените в София.  След това се нарежда област Пловдив с двойно по-малко заболели - 48 души. Поставени са 94 нови ваксини в региона.   В Пазарджик са отчетени 27..

обновено на 21.01.21 в 10:10

Заляха с червена боя централата на БСП в Пловдив

Сградата, в която се помещават пловдивските социалисти, осъмна осквернена.  Неизвестен извършител е замерил с буркан с червена боя паметната плоча на основателя на социалистическата партия Димитър Благоев - Дядото.  Действието е извършено на кръстовището на улиците „Кръстьо Пастухов“ и „Доктор Г. М. Димитров, непосредствено пред сградата на..

публикувано на 21.01.21 в 09:57

Отбелязваме Бабинден по стар стил

На 21 януари по стар стил отбелязваме Деня на родилната помощ, известен още като Бабинден. Датата се приема за професионален празник на родилната помощ, на акушерките и гинеколозите.  Бабинден е един от големите народни женски празници, посветен на „бабите“ – жените, които помагали при раждане на младите булки и невести. Обредността през този..

публикувано на 21.01.21 в 06:54

Започва възобновеният съдебен процес срещу д-р Иван Димитров

По общия ред и с разпит на свидетели, експерти и вещи лица стартира възобновеният процес срещу д-р Иван Димитров. Той отново е  подсъдим за убийството на крадеца Жоро Джевизов, когото застреля в имота си на 2 март 2018 г.  До тук се стигна, след като миналата година пловдивският Апелативен съд върна делото отначало, заради открити множество..

публикувано на 21.01.21 в 06:52

Доставят още две водоноски и бутилирана вода за Брестовица

Първата доставка на бутилирана вода ще бъде направена днес в Брестовица . Това съобщиха за Радио Пловдив от гражданското сдружение "Живот за Брестовица" по повод наш репортаж  за замръзнала вода в единствената водоноска в селото. Там от една година водата в чешмите е негодна за пиене, защото съдържа манган. Припомням, че миналата събота бе организиран..

публикувано на 21.01.21 в 06:19