Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мотивите на БСП за вота са несериозни и непочтени

Парламентът заседава извънредно по вота на недоверие, внесен от БСП за провал в политиката по сигурността.

Генерал Константин Попов от ГЕРБ е председател на парламентарната комисия по отбрана и член на вътрешната комисия.

В интервю за Радио Пловдив той заяви, че вотът на недоверие  е един от инструментите на опозицията да се легитимира като такава. По начина, обаче, по който са представени мотивите, личат два различни стила. За МВР са посочени конкретни случаи, а за отбраната са декларативни, общи. Вътре има истини, полуистини, декларативност.

Има проблеми и в МВР, и в армията, те са видими, но важното е какво се прави, е позицията на управляващите. Въпросът е на кого искаме вот. На това правителство или на всички преди него. БСП сякаш си купува индулгенции с този вот. Когато се подготвяш за вот на недоверие, трябва да си добре подготвен. 

Ген. Попов припомни, че това правителство е повишило заплатите в армията и в МВР, създало е по- добри условия за работа, отпуснати са средства на Националния военен университет, на Военната академия, за поддръжка и модернизация на армията. 

И изведнъж те атакуват точно това. БСП само преди дни реши, че ще подкрепи модернизацията на армията и няколко дни по- късно атакува точно това. Заиграват се и с чувството на хората, което е непочтено, защото вотът беше внесен дни след авиокатастрофата край Крумово.

Управляващата коалиция подкрепя усилията, както на военния министър Красимир Каракачанов, така и на вътрешния Валентин Радев. Проблеми в МВР има, очевидно е, че са необходими още мерки за гарантиране на обществения ред и вътрешната сигурност, но е несериозно да кажеш МВР не си върши работата. Вътрешният министър си върши работата и партията стои зад него. Това правителство е на 15 месеца. Не може за този период да има деградация, бедствие, катастрофа! Звучи ли Ви сериозно!

От днешните дебати генералът очаква да има повече крясъци и писъци, отколкото показани истини. Отвратително е!

Очевидно е че ще има голям театър, аз съм привърженик на смисления театър. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Големият въпрос на тези избори е знаем ли накъде отиваме

Това, което ентусиазира избирателите обикновено са две противоположни състояния - разочарование и гняв или пък надежда . За разлика от предишни периоди, в които сме били свидетели и на двете, то днес българите е на кръстопътно състояние - гледат с недоверие, страх, скептицизъм и описват собственото си отношение към дистанциране, определи социологът от..

публикувано на 26.04.24 в 11:04

Ден на отворените врати в Арменското училище

Основно училище „Виктория и Крикор Тютюнджян” се намира в сърцето на Стария Пловдив сред китната зеленина на хълма Небет тепе. Арменското училище както обичат да го наричат пловдивчани  има 190-годишна традиция на добро образование и възпитание, в него се обучават деца от 1-ви до 7-ми клас както с арменски, така и с български произход. През настоящата..

публикувано на 25.04.24 в 17:30
Надя Василева, председател на БКЗ

Най-много служители в Пловдив се търсят в IT сектора

Работодателите в Пловдив прогнозират, че компаниите в региона, които ще назначават хора в следващите шест месеца, са с 11% повече от тези, които възнамеряват да съкращават работници. Това коментира в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив председателят на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ) Надя Василева. Конфедерацията е публикувала..

публикувано на 25.04.24 в 16:33
Мира Радева

Опозицията доказа сила със свалянето на Росен Желязков

Свалянето на Росен Желязков от председателското място в НС от практическа гледна точка няма никаква стойност, тъй като депутатите излизат във ваканция до предсрочните избори. Смисълът беше да се докаже силата на парламентарната опозиция. Това коментира социологът доц. Мира Радева. Тя добави, че според нея партиите, които се обединиха..

публикувано на 25.04.24 в 15:55

Изборите ще бъдат решени от твърдите ядра

"Поисканата оставка на председателя на НС Росен Желязков е в резултат на негодувание от неговата работа - през последните седмици дневния ред за работата на Парламента беше доста "гъвкав", в последния момент се вкарваха точки, свикваха се заседания, включително и за същия ден. Това ядоса  всички останали политически сили, защото въпреки че..

публикувано на 25.04.24 в 10:29