Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мотивите на БСП за вота са несериозни и непочтени

Парламентът заседава извънредно по вота на недоверие, внесен от БСП за провал в политиката по сигурността.

Генерал Константин Попов от ГЕРБ е председател на парламентарната комисия по отбрана и член на вътрешната комисия.

В интервю за Радио Пловдив той заяви, че вотът на недоверие  е един от инструментите на опозицията да се легитимира като такава. По начина, обаче, по който са представени мотивите, личат два различни стила. За МВР са посочени конкретни случаи, а за отбраната са декларативни, общи. Вътре има истини, полуистини, декларативност.

Има проблеми и в МВР, и в армията, те са видими, но важното е какво се прави, е позицията на управляващите. Въпросът е на кого искаме вот. На това правителство или на всички преди него. БСП сякаш си купува индулгенции с този вот. Когато се подготвяш за вот на недоверие, трябва да си добре подготвен. 

Ген. Попов припомни, че това правителство е повишило заплатите в армията и в МВР, създало е по- добри условия за работа, отпуснати са средства на Националния военен университет, на Военната академия, за поддръжка и модернизация на армията. 

И изведнъж те атакуват точно това. БСП само преди дни реши, че ще подкрепи модернизацията на армията и няколко дни по- късно атакува точно това. Заиграват се и с чувството на хората, което е непочтено, защото вотът беше внесен дни след авиокатастрофата край Крумово.

Управляващата коалиция подкрепя усилията, както на военния министър Красимир Каракачанов, така и на вътрешния Валентин Радев. Проблеми в МВР има, очевидно е, че са необходими още мерки за гарантиране на обществения ред и вътрешната сигурност, но е несериозно да кажеш МВР не си върши работата. Вътрешният министър си върши работата и партията стои зад него. Това правителство е на 15 месеца. Не може за този период да има деградация, бедствие, катастрофа! Звучи ли Ви сериозно!

От днешните дебати генералът очаква да има повече крясъци и писъци, отколкото показани истини. Отвратително е!

Очевидно е че ще има голям театър, аз съм привърженик на смисления театър. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Александър Маринов

Всички партии са наясно, че скоро идват нови избори

Политическата ситуация у нас анализираме в програма "Точно днес" с проф. Александър Маринов.  Политологът смята, че днес политиците ни не разбират ясно своите собствени проблеми, с което усложняват живота на всички хора.  "Политиката трябва да се променя, независими от желанието ни. Не бива да бъркаме разумното и смело движение напред, с някакви..

публикувано на 17.07.24 в 10:02

В жегата да се хидратираме добре и да се храним правилно

В периода на интензивните горещини е най-важно да се хидратираме добре и  да се храним правилно , за да подпомогнем терморегулаторните механизми на организма и да си спестим здравословните проблеми.  Това обясни в програма „Точно днес“ д-р Станимира Станчева, началник на отделението по ендокринология в УМБАЛ „Пловдив“. Тя коментира как жегата..

публикувано на 16.07.24 в 15:29

Десните у нас са с фабричен дефект, добри са само в опозиция

"В член 99 на Конституцията ни не е записана мярка, която да предвижда отлагане от страна на президента на възлагането на втория мандат с три месеца, за да може да се събере по някакъв начин от тези, на които ще се даде мандатът, някакво мнозинство, за да го подкрепи. Конституцията по този въпрос е съвсем ясна, а ПП-ДБ не са готови да управляват"...

публикувано на 16.07.24 в 10:37

Радостин Чолаков ще учи с пълна стипендия в Станфорд

През годините сме разказвали нееднократно за Радостин Чолаков от Барутин, който спечели награди за отличните му софтуерни проекти, в международни състезания е сред първите STEM изследователи, има отличие и от световен конкурс за млади учени. Тази година той завърши Образцова Математическата гимназия "Академик Кирил Попов" в Пловдив с..

публикувано на 16.07.24 в 07:45

Ден на отворените врати за децата на КЦМ

За втора поредна година Холдинг КЦМ 2000 организира Ден на отворените врати за децата на голямата фамилия. По думите на пиара Веселина Балтова, изборът на дата не е случаен. Точно преди десет години на днешния 15 юли 2014г. в Новия оловен завод на КЦМ е получен първият разтопен метал. Това е и кулминацията на уникалния проект за Технологично..

публикувано на 15.07.24 в 17:18