Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пазарджик паднаха 70 литра на кв.м. само за 45 минути

65  обществени и частни сгради отводняваха пожарникарите в община Пазарджик. По данни на комисар Иван Панайотов, началник на службата, в Пазарджик за 45 минути между 11 и 11,45 този предиобед са паднали 70 литра дъжд на квадратен метър, които са усложнили ситуацията.

Сред наводнените сгради бяха две болници в града - МБАЛ "Пазарджик" и "Ескулап", детска градина "Радост", ресторант "Манастира" и производствен цех за хартиени чанти, останалите са подземни етажи и изби.

7 екипа на Пожарната и  доброволното формирование в града са се включили в аварийните дейности като доброволците са струпвали чували с пясък, за да се предотврати заливането на ромския квартал "Изток". 

С 26 сантиметра се е повишило нивото на река Марица, но е далеч под критичните, не е отчетено повишение на реките Тополница и Луда Яна. 

Според комисар Панайотов в следобедните часове ситуацията в Пазарджик се е успокоила.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Двата чешки хеликоптера за борба с пожарите са на летище "Пловдив"

Двата хеликоптера от Чехия кацнаха на летище Пловдив. Те ще се включат в борбата с огъня утре, тъй като полети се извършват в светлата част на денонощието, съобщи по- рано в ямболското село Воден главният секретар на МВР гл. комисар Димитър Кангалджиев. Вчера служебният премиер Димитър Главчев, който посети Стара Загора заради пожара край града, обяви,..

публикувано на 17.07.24 в 21:18

Дълго поле е новата огнена точка в община Калояново

Пожар гори от двете страни на Карловско шосе в землището на Дълго поле, преди разклона за гара Калояново. Горят стърнища от двете страни на пътя и около жп линията. На място е полицейска кола, която контролира движението, защото пътят е силно задимен. Движението към Карлово се отбива през село Царимир, а в посока Пловдив - на разклона..

обновено на 17.07.24 в 20:03

Изправят пред съда брутален домашен насилник

Районна прокуратура – Пловдив предаде на съд 30-годишният Цветомир Пенков, обвинен в домашно насилие над 24 годишната Ванеса, с която се живели на семейни начала и имат едногодишен син.  Случаят стана известен в началото на годината, когато жената бе приета в болница след брутален побой с множество тежки травми по лицето и тялото, сред които..

обновено на 17.07.24 в 20:02

Потушен е пожарът край Стрелча, над Сестримо е локализиран

Пожарът край Стрелча е напълно изгасен , съобщиха от МВР - Пазарджик.  В късния следобед бяха потушени последните локални огнища, но дежурни екипи на пожарната ще останат на дежурство през цялата нощ.  Доброволци и служители на гоското стопарство също ще останат на място. Огънят бушува две денощия, изгоряха около 400 декара горски площи. Пожарът,..

публикувано на 17.07.24 в 20:00

Овладяха пожара край Отец Паисиево, няма опасност за Пролом

Пожарът около село Отец Паисиево, община Калояново, е почти овладян. Няма опасност за здравето и къщите на местните хора. Тежка техника активно работи по гасенето на огъня в гората, където теренът е пресечен. „Огнището е заобградено от изток, юг и запад с просеки и така на практика трябва да наблюдаваме през нощта огънят да не прехвърля тези..

обновено на 17.07.24 в 17:22