Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Остава частичното бедствено положение в община Садово

| обновено на 29.06.18 в 14:00

Остава в сила частичното бедствено положение в община Садово, след като снощи се скъса дига на река Чая в района на село  Катуница. Засегнати са земеделски площи. Днес ще се прави оглед на залетите участъци.

Реката постепенно се оттегля в коритото си. Екипи на „Напоителни системи“ и от външна фирма с техника са на мястото и се работи по единия от компрометираните участъци.

Укрепването ще продължи през целия ден и на този етап бедственото положение няма да се отменя , каза кметът на Община Садово Димитър Здравков.


Проходим е пътят Асеновград-Смолян, след като вчера за кратко той бе затворен заради свличане в района на Нареченски бани и Бачково, съобщават от Областното пътно управление. Предупреждението към шофьорите е да карат в района с повишено внимание. Остава затворен пътят от Асеновград за селата Яврово, Лилково и Добралък.

В пловдивската пожарна през нощта е постъпил сигнал за паднало върху автомобил дърво на улица „Златорог“ в район Източен. Няма пострадали хора.

Пред радио Пловдив кметът на Катуница Красимир Юруков подчерта, че залети след скъсването на дигата на река Чая са около 1200 -1300 дка земя.  По думите му, причина за това е непочистеното корито на реката.

 Застрашен е и мостът, защото високата вода прави бентове и задържа вода в основите му. Той не е в добро състояние и от 25 години е за реновиране. 

Моите претенции са към Басейнова дирекция, докато с Напоителни системи работим прекрасно. Въпреки сигналните ми писма и цялата документация, отговор оттам няма. Басейнова дирекция са затворена система с консервативни правила, подчерта Юруков.

Опасност за хората и къщите няма. Водата спада.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Панагюрище ще чества 75 години от откриването на златното съкровище

Община Панагюрище подготвя специална програма, посветена на 75-ата година от откриването на тракийското златно съкровище край средногорския град. Честванията ще се проведат от 2 до 8 декември под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова, съобщи пред БТА кметът на Община Панагюрище Желязко Гагов.  Програмата започва с Дионисиеви празници - фестивал..

публикувано на 11.08.24 в 15:59

Жълт код за горещо време

Жълт код за опасно високи температури е в сила за утре за Северна, Централна и Южна България. Предупреждението е в сила за 18 области на страната. Там се очаква температурите да са между 32 и 37 градуса. 

обновено на 11.08.24 в 08:11

Леки промени в цените на основните храни

Минимална промяна в цените на основните хранителни стоки, плодовете и зеленчуците на борсите у нас през седмицата спрямо предходната, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Индексът на тържищните цени, който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро у нас, за трета поредна..

публикувано на 11.08.24 в 08:09

Пуснаха водата на Велинград

В късния следобед а варията по довеждащия водопровод " Лепеница" във Велинград бе отстранена.  Жители на Велинград са на сухо заради авария на водопровод От общината посочиха, че водоподаването към Пречиствателната станция постепенно се възстановява.  Поетапно се нормализира и подаването на вода към абонатите. Повече от 24 часа голяма..

публикувано на 10.08.24 в 16:47

Жители на Велинград са на сухо заради авария на водопровод

Втори ден жители на Велинград са без вода заради авария на главния довеждащ водопровод „Лепеница“ към Пречиствателната станция на града. Аварията е станала в тежък пресечен терен на 150 метра в гората. Заради спецификата на терена изкопните работи се извършват изцяло на ръка, както и пренасянето на тръби и уреди.  Правим всичко възможно да..

публикувано на 10.08.24 в 13:01