Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зрелищни авто/мото каскади в Панаира

| обновено на 30.06.18 в 15:23

От 11.30 часа в Международен панаир Пловдив започва зрелищно „дрифт шоу“  на автомобили, мотоциклети и за първи път в България – дрифт на камиони. 

В шоуто ще участват легендарни майстори на волана и мотоциклета, сред които е хърватинът Матия Подхрашки - рекордьор на Гинес за най-голямо разстояние изминато на челна стойка (4,3 км) и европейски рекордьор за най-дълго балансиране на предна гума. 

На пистата в панаирния комплекс ще излезе и единственият в света автомобилен пилот, който управлява автомобила само с крака - полякът Бартек Осталовски. 

В моторното шоу ще участват седем от най-добрите  български пилоти. 

Демонстрациите са организирани в три серии – от 11.30 часа, от 13.30 часа и от 15.30 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кметът на "Родопи" отказва да издаде заповед за воден режим в Марково

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов  няма да издаде заповед за режим на водата в село Марково, съобщи той за Радио Пловдив. Една от причините е, че това може да доведе до технически проблеми по водопроводната мрежа.  Режим на водата в Марково Кметът на селото Десислава Терзиева пък е категорична, че не може при 40-градусовите жеги да се..

публикувано на 11.07.24 в 13:54

Фрагмент от античен надпис откриха археолозите в Пловдив

При провеждане на археологическо наблюдение на строителни дейности в рамките на града, археолозите на РАМ - Пловдив откриха фрагмент от античен надпис.   Макар надписът да е само частично запазен, той допълва с нова и интересна информация историята на Пловдив.  Направена е незабавна консултация с д-р Николай Шаранков, специалист по епиграфика,..

публикувано на 11.07.24 в 13:31

Алея към Сахат тепе вече носи името на Милчо Левиев

Алея на Сахат тепе в Пловдив вече носи името на прочутия български пианист и композитор Милчо Левиев. Тя се намира от улица "Божидар Здравков"  до площадката с шадравана.   С тази акция и концерт тази вечер се закрива първият национален музикален конкурс „Милчо Левиев“, който се провежда в Пловдив. На откриването на алеята присъстваха общественици..

публикувано на 11.07.24 в 12:41

ДПС без Делян Пеевски искат организации в Пловдив и Смолян

Решението ни е ДПС без Делян Пеевски – това обявиха в декларации членовете на Областният съвет на ДПС в Смолян и Младежката им организация. По- късно същата декларация бе подкрепена и от ръководствата на Движението в пловдивските общини "Марица", "Родопи", Асеновград, Сопот,  Карлово и Куклен.  Въм фейсбук-групата „Аз подкрепям Ахмед Доган“ те..

публикувано на 11.07.24 в 12:24

16-годишен драска графити в подножието на Сахат тепе

Непълнолетно момче е заподозряно за вандалска проява в подножието на Сахат тепе, съобщиха от полицията.  Авторът на графити по фасадата на сграда на ул. "Ангел Букорещлиев" е разкрит подаден два дни по-рано сигнал във Второ районно управление. Установено е, че щетите са нанесени от 16-годишен тийнейджър пред погледите на петима негови връстници...

публикувано на 11.07.24 в 11:48