Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Стартират ремонти на над 80 километра пътища в региона

| обновено на 02.07.18 в 08:19
Снимка: БНТ, архив

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще даде начало на ремонта на над 80 км пътни участъци в Южна България. 

Със средства от ОП "Региони в растеж" 2014-2020 г. в рамките на три лота ще бъдат рехабилитирани 50 км от пътя III-663 Чирпан - Симеоновград, който е алтернативен маршрут на автомагистрала "Марица" и на пътя I-8 Поповица - Хасково. 

Срокът за изпълнение на строителните работи е 15 месеца, а дейностите по първия лот са възложени на фирма "Пътища Пловдив" АД. Общата стойност на ремонта е над 36 милиона лева, от които националното съфинансиране е близо 6 милиона лева.

По-късно министър Нанков ще обяви и началото на рехабилитацията на 32 км от второкласния път II-59 Момчилград - Крумовград - Ивайловград, в който ще бъдат инвестирани над 20 млн. лв.


Още от категорията

Жители на Кръстевич пак протестираха, настояват за решение на безводието

Над 150 жители на хисарското село Кръстевич протестираха в центъра на селото срещу водния режим. Протестът  беше мирен и не се стигна до затваряне на пътя. Въпреки че са били информирани за протеста, представител на ВиК нямаше. Протестиращите призоваха държавата да се ангажира с проблема, който обрича хората на безводие и се заканиха, че..

публикувано на 31.07.21 в 13:08

Личността на премиера в тази нетипична ситуация е много важна

Не е продуктивно в момента да се говори с ултиматуми, заяви служебният премиер Стефан Янев, който е гост на 18-ото гайдарско надсвирване в Гела.  На Илинденските поляни той за първи път коментира номинацията на "Има такъв народ" за премиер Пламен Николов.  „Не го познавам, нямал съм честта дори да разговарям с него, независимо, че..

публикувано на 31.07.21 в 11:03

Потушиха горски пожар край с. Любен, изгоря цех в Ракитово

Загасен е горският пожар в землището на село Любен, община Съединение, в посока язовир Пясъчник, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".  Сигналът за пожара е получен минути след 16.00 ч. вчера, като на място са изпратени 4 противопожарни екипа, както и горски служители. Огънят е потушен късно снощи. Унищожени са..

публикувано на 31.07.21 в 10:23

Започнаха финалните разкопки на Небет тепе в Пловдив

Археолози в Пловдив започнаха последния етап от разкопките на върха на Небет тепе, където пластовете история отвеждат до дълбока древност. Проучва се югозападната част на обекта.  Той е част от големия проект "По крепостните стени на Филипопол", който включва и Източната порта, но там работата вече е на ниво реставрация. В края на миналата година община..

публикувано на 31.07.21 в 09:13

Премиерът Янев ще инспектира ГКПП "Рудозем - Ксанти"

Днес служебният премиер Стефан Янев ще бъде гост на 18-ото гайдарско надсвирване в рамките на Илинденския събор в село Гела. След това министър-председателят ще разгледа изграждащия се ГКПП „Рудозем-Ксанти“.  Очаква се пунктът да бъде завършен в следващите две седмици.

публикувано на 31.07.21 в 08:12