Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Токът на УМБАЛ "Пловдив" няма да бъде спиран

Няма да се стигне до спиране на тока на Университетска болница „Пловдив“. Това заяви в интервю за Радио Пловдив доктор Иво Мильотев, изпълнителен директор на лечебното заведение. 

Натрупаният дълг за шест месеца, е в размер на 213 000 лева. Заради него болницата получи предупреждение за изключване на тока на 9 юли. Вече е постигнато споразумение с фирмата доставчик на електроенергия за разсрочено плащане на сумата.

 

Причината да не сме плащали сметките си за ток е, че всеки месец имаме запори. Изплащаме големи суми към други доставчици на медикаменти и медицински дейности. И за да не се спира дейността на болницата – не са оставали свежи пари за изплащане на разходите за електроенергия, обясни в интервю за Радио Пловдив доктор Мильотев.

От Министерството на здравеопазването са уверили ръководството на лечебното заведение, че до дни болницата ще получи дължимите средства за месеците април и май за приети спешни пациенти и за издаване на експертни решения от ТЕЛК. Парите ще бъдат използвани за покриване на по-голяма част от дълговете за електроенергия, които ще се погасят преди 9 юли. Останалите ще се разплатят със средствата по клинични пътеки.

Близо 18 милиона лева са дълговете на УМБАЛ „Пловдив“. Част от сметките на болницата са запорирани.

Доктор Иво Мильотев е категоричен, че финансовите проблеми на лечебницата не възпрепятстват изплащането на работните заплати.

Ръководството на болницата е предприело необходимите действия за стабилизиране на финансовото състояние на УМБАЛ „Пловдив“. Ежедневно се провеждат срещи и с кредитори. Предстоят и срещи с МЗ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Гневни брестовичани блокираха Околовръстното на Пловдив

Жителите на Брестовица блокираха за по-малко от час, по време на най-натворения трафик връзката между Пещерско шосе и околовръстния път на Пловдив. Хората протестират заради мръсната вода в селото, но проблемът остава нерешен от четири години. Още преди 17 часа две групи протестиращи тръгнаха от двете посоки на надлеза при детелината на..

обновено на 24.04.24 в 20:08

ПП внася предложение за оставката на председателя на НС Желязков

На утрешното заседание НС ще разгледа внесеното от ПП в деловодството на парламента предложение за оставката на председателят Росен Желязков, това обявиха в Пазарджик съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асенн Василев. Като мотив те посочиха системното неизпълнение на законодателната програма от страна на Желязков. „ Цялостно..

публикувано на 24.04.24 в 20:07

В Карлово набелязаха мерки срещу престъпността

Мерки за предотвратяване на престъпленията обсъдиха в Карлово директорът на пловдивската полиция ст. Комисар Георги Чергов и кмета на общината Емил Кабаиванов. Сред една от тези теми бе и видеонаблюдението в града, за чието подобряване и разширяване на обхвата му кметът д-р Кабаиванов изрази готовност. Според краткия доклад на..

публикувано на 24.04.24 в 19:52

Почистиха незаконно сметище край Йоаким Груево

85 тона отпадъци са почистени от нерегламентирано сметище при с. Йоаким Груево. Силно замърсеният терен е край река Въча, а струпаните там отпадъци са извозени до депото в Цалапица, съобщават от РИОСВ – Пловдив. Незаконното сметище е почистено след предписание от екоинспекцията до кмета на община Стамболийски. При планов обход в землището на..

публикувано на 24.04.24 в 14:32

Лидерите на ПП ще се срещнат с хората в Пазарджик

„Промяната последните 10 месеца - какво успяхме и къде сбъркахме? Какво ни очаква?" е темата на дискусията с Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и Андрей Цеков. Бившият регионален министър ще представи  инвестициите в пътната инфраструктура и общински проекти за 10-те месеца на кабинета „Денков“, със специален фокус за района на..

публикувано на 24.04.24 в 13:58