Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стратегията за жилищна политика не посочва правилни решения

В коментар на предлаганата от МРРБ стратегия за жилищната политика собственикът на агенция за недвижими имоти в Пловдив Чавдар Марев каза, че като намерение тя е добра, но няма да бъде успешна.

Обстойни констации на проблемите, неособено коректни данни и предлаганите пътища за развитие са странни.

Той даде за пример въвеждането на термина "частно наемно жилище с контролиран подпазарен наем". Това навява на други времена. Държавата трябва да се грижи за хората, които не могат да си купят жилище, а за всички останали - на пазара има и банки, и други инструменти.

Марев обяви, че не е привърженик на евентуалните данъчни облекчения за сметка на предоставяне на жилището на общината, например. В стратегията има финансово обезпечаване в размер на 250 000 000. Нека те се изразходват адекватно и целите ще могат да се постигнат.

В Пловдив в момента има бум на краткосрочно отдаване на имоти. Това е път на управление на собствеността. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Възобновиха чистенето на река Марица, изграждат подходи

Почистването на река Марица е възобновено след като по препоръка на еколозите беше спряно за близо два месеца,  съобщи за Радио Пловдив лесовъдът и отговорник на обекта от фирмата изпълнител Николай Талигаджиев. Той уточни, че от днес започва изграждането на подходи за влизане на техниката,  която да премахне растителноста около островите в..

обновено на 11.07.24 в 11:12
Иво Инджов

Конфликтът в ДПС се задълбочава

Началото на края в ДПС започна преди около седмица, когато станаха ясни разделителните линии между Доган и Пеевски и техните два лагера. Това коментира политологът Иво Инджов в програма "Точно днес" на Радио Пловдив.  Според него в момента конфликтът се задълбочава и върви към окончателна развръзка, чиито контури ще бъдат очертани до края на..

публикувано на 11.07.24 в 10:49

Само проект на Радев ще даде изход от политическата криза

Нормален е стремежът на партиите да вземат трети мандат, за да осмисли това присъствието им в политиката, обясни амбициите им политологът Слави Василев. Много от нещата, които на пръв поглед изглеждат неправдоподобни, в един момент се случват, но въпреки това шансовете да се създаде правителство в този парламент са нищожни, гласи все пак неговата..

публикувано на 10.07.24 в 11:27

ДПС ще запази цeлостта си заради опасността от предсрочни избори

Целостта на ДПС ще се запази заради опасността от предсрочни парламентарни избори. Тази теза защити Тайфур Хюсеинов от сайта „Обзор нюз“ по повод броженията в партията.  Според него поне дотогава ще бъде заровена томахавката между двете крила в ДПС, но на по-късен етап е възможно да се случат катаклизми в парламентарната им група.  „В..

публикувано на 10.07.24 в 10:51

Време е да се промени скалата на жълт и оранжев код за горещини

Предупредителен жълт код за горещо време издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи за територията на цялата страна.  Според прогнозата на НИМХ днес отново ще е слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места в Източна България и планинските райони..

обновено на 10.07.24 в 10:09