Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив започнаха мащабни ремонти на основни улици и булеварди

| обновено на 12.07.18 в 16:03

Днес беше даден старт на проекта „Подобряване на градската среда в Община Пловдив$, който се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Той е на стойност 24 025 191,38 лв, а съфинансирането е от 135 499,11 лв.

Този проект обхваща една огромна градска част – от булевард „Мария Луиза“ до брега на река Марица. Основната част от проекта разбира се реконструкцията на булевард "Марица-ЮГ" и облагородяването на брега на реката. Надявам се, че изпълнителите ще са бързи и ще успеем да усвоим средствата, заяви кметът Иван Тотев, който в рамките на два часа направи три първи копки за отделните етапи от него. Той подчерта, че за първи път се влагат толкова много средства в една градска зона и тя ще се промени кардинално след приключване на ремонтните дейности.

В рамките на проекта ще се извърши рехабилитация и реконструкция на тротоари по булевард „6-ти септември“ – в участъка от булевард „Цар Борис Трети Обидинител“ до булевард „Източен“, въвеждане на енергоспестяващо улично осветление, озеленяване и благоустрояване на зелените площи. Другата част от проекта предвижда реконструкция и рехабилитация на седем улици и прилежащите им тротоари, коит осе намират в района на площад „Житен пазар“. Предстои и премахването на постройки, които попадат в улична регулация.

Очаква се и одобрение от министъра на културата за поставяне на бариера на входа за Стария град до Понеделник пазара. 


Снимка




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Засега въздухът над Пловдив е безопасен, но се очаква нов пик на замърсяването

Напълно овладян е пожарът на сметището в Цалапица - съобщи областният управител на Пловдив Христина Янчева,  след заседанието на кризисния щаб от мястото на бедствието тази сутрин. Очакванията са то  да бъде окончателно  погасено до края на днешния ден.  Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив съобщи ,  че според..

обновено на 03.08.24 в 10:12

Гореща събота, отново високи температури

НИМХ издаде поредното предупреждение за опасно горещо време днес за 18 области в страната. Сред тях са Пловдив и Пазарджик.  Преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевична..

обновено на 03.08.24 в 09:21

"ТУКА Е ТАКА" - събира младежи в Чепеларе на двудневен фестивал

Младежкият фестивал "ТУКА Е ТАКА ФЕСТ ще превърне днес и утре красивия градски парк на Чепеларе в арена за забавления и танци на открито. Третото поредно издание на добиващия широка популярност двудневен фест ще радва жителите и гостите на родопското градче с разнообразна програма. Очаквайте рап с WOSH MC, RIBOKA, FEIS, реге със SEN I& THE..

публикувано на 03.08.24 в 08:46

41 сигнала за пожари само за ден (петък) в Пловдивско

Овладян е пожарът в открита база за изкупуване на черни и цветни метали в кв. "Изгрев". На място работиха пет пожарни автомобила и автомеханична стълба.  Пожарът е възникнал в късния следобед по време на работа.  Няма пострадали.  41 са сигналите за произшествия, получени в петък в Пожарната в Пловдив, от тях 30 са приключени. 

обновено на 02.08.24 в 21:35

В Пловдив вече се диша нормално, но утре сутрин пак се очаква обгазяване

Постепенно се нормализира обстановката в населените места, засегнати от обгазяването от пожара в депото край Цалапица, съобщават от областната администрация в Пловдив.  Съдържанието на фини прахови частици, както и на съединението бензен във въздуха е в норма, съобщи областният управител Христина Янчева. Продължава гасенето на пожара в депото за..

обновено на 02.08.24 в 21:33