Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Молдовецът, обрал 215 000 лева от банкомата в "Тракия", остава в ареста

| обновено на 13.07.18 в 18:19

Молдовецът Евгени Недялков остава в ареста реши пловдивският Районен съд. 

Магистратите счетоха, че има реална опасност обвиняемият да се укрие и го остави зад решетките. Недялков е обвинен за кражбата на сума в особено големи размери – 210 хил. лева след взривяване на банкомат в Жилищен район „Тракия“ в Пловдив. Мъжът е имал и още един съучастник, който обаче не е задържан, тъй като успял да напусне страната и да влезе в Турция.

На първата пресконференция беше съобщено, че от цялата сума са открити 88 хиляди лева. На днешното дело това не са оказа вярно, тъй като прокурор Румяна Калеева съобщи, че към делото са приложени само 6 обгорели банкноти – по 20 и 50 лв, като по груби сметки сумата е около 200 лева. За онези 88 000 било установено, че са обменени в чейнджбюра, но те били преведени по чужди сметки. Излиза, че цялата сума не е била открита и е усвоена от бандитите, които я обърнали в евро и я изпратили по свои сметки.

Защитата на обвиняемият Весела Нажар заяви, че Недялков е дошъл в страната ни, за да си купува кола.

Днес стана ясно, че избягалия в Турция съучастник се казва Михаил. Той ще бъде дирен с европейска заповед за арест.

По време на делото стана ясно, че спътничката им Анна Сърбу, също молдовка, е разказала подробности на разследващите за подготовката на взривяването и обира на банкомата. Тя е посочила на разследващите и къде са укрили дрехите си, с които са извършили престъплението. 


Още от категорията

В тежко състояние са двамата работници, обгорени в завода в Драгор

Двама работници, пострадали снощи при пожар в село Драгор се намират  в Клиниката по изгаряния на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив.  В момента са в шоково състояние с тежки изгаряния. По-възрастният мъж, който е на  53-години, е с 98% изгаряния и опасност за живота. Раните му са обработени, направени са му операции и в момента е на апаратна вентилация...

обновено на 04.06.20 в 18:56

Арестуваха трима рецидивисти, малтретирали баба в Белозем

Заловени са тримата нападатели на баба Атанаска от Белозем, която на 8 февруари беше малтретирана и ограбена в дома си. Ангел, Тодор и Атанас са от Белозем и са на 43, 38 и 27 години.  Двама от тях са направили самопризнания и са съдействали на полицията. Открит е и ножът, с който е била заплашвана старицата, съобщи директорът на пловдивската..

обновено на 04.06.20 в 18:56

Розоварна в карловското село Слатина замърси река Стряма

Ясни следи от замърсяване  на река Стряма от розоварна в карловското село Слатина са установили при проверка днес представители на три контролни институции .  Сигналът е подаден от гражданин и е проверен на място от  служители на  РИОСВ - Пловдив, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ и Регионалната лаборатория - Пловдив към..

публикувано на 04.06.20 в 18:49

Шофьор призна вина, осъдиха го условно за прегазен музикант

3-годишна условна присъда получи Сашо Димитров, който прегази пловдивския музикант Велко Илиев на пешеходна пътека на бул. „Руски“ преди една година.  Наказанието се налага след процедура на съкратено съдебно следствие. Подсъдимият призна изцяло вината си, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт, и изрази съжаление за..

публикувано на 04.06.20 в 16:48

И доброволци могат да се тестват за ковид проучването в Пловдив

Има първи резултати от националното изследване за коронавирус, което се провежда в Пловдив. Това съобщи главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Той обаче уточни, че все още няма да се съобщават никакви резултати, тъй като няма смисъл това да се прави на междинна извадка. Проучването, което се извършва с тестове ЕLISA, ще покаже..

обновено на 04.06.20 в 16:45