Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близки на хора с увреждания с постоянно присъствие пред общината

| обновено на 16.07.18 в 12:07

От днес до сградата на общината между 9 и 15 ч. близки на хора с увреждания ще напомнят  с присъствието си за необходимостта от промяна в законодателството, свързано с личната помощ и социалните услуги, които хората с увреждания очакват да получат.

Палатков лагер в Пловдив няма да има, но протестът засега остава безсрочен, подчертаха майките на деца с увреждания.

 

Припомням, че в началото на юни  пред Парламента майки на деца с увреждания издигнаха палатков лагер с искане да бъде приет Закон за личната помощ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Обявиха воден режим в хисарското село Кръстевич

И хисарското село Кръстевич минава на воден режим. Според заповедта на кмета на селото вода ще има по четири часа в денонощието, а през останалото време хората ще бъдат на сухо. В долната част на Кръстевич вода ще има само между 6 и 10 часа сутринта, а в горната - от 18 до 22 часа вечер. Ако сушата продължи, е възможно да се премина и..

публикувано на 22.07.24 в 11:44

Задържаха 19-годишен, запалил терен при фотоволтаици до Пещера

19-годишен младеж от Пещера е арестуван за умишлен пожар на сухи треви до складова база и фотоволатаичен парк. Огънят е възникнал миналата сряда в землището на град Пещера. Потушен е от екипи на пожарните служби в Пещера и Брацигово, с помощта на работници от предприятието, което стопанисва фотоволтаичния парк и с водоноска от общината. Нанесени са..

публикувано на 22.07.24 в 11:26

"Пясъчник" пресъхва, рибата в язовира измира

Язовир „Пясъчник“ драстично намалява обема си, поради което рибата в него измира и това може да доведе до екологична катастрофа, алармират от Риболовното сдружение „Олимпик 2002“. В писмо до министъра на екологията и до пловдиските поделения на Напоителни системи и Басейнова дирекция те настояват за спешни мерки за запазване на обема на..

публикувано на 22.07.24 в 11:25

Променят маршрутите на две автобусни линии в Пловдив

Променят се маршрутите на автобусните линии № 11 и 36 в участъка на кръстовището на бул. ,,Александър Стамболийски“ и ул. ,,Кукленско шосе“. Промяната е по искания на граждани и поради реконструкцията на Бетонния мост и продължаващите дейности по полагане на тръби за южния обходен колектор на южното платно на ул. ,,Индустриална“ по..

обновено на 22.07.24 в 10:42

Потушиха пожара между селата Рогош и Скутаре

Голям пожар се разрази между селата Рогош и Скутаре, община Марица, област Пловдив. Вятърът в района е спомогнал за бързото разпространение на огъня.  На място веднага са изпратени 7 пожарни автомобила с 20 служители. " Пожарът е между двете села. Към момента мога да кажа, че е овладян. Тръгнал е от нива, прехвърлил е пътя и е влязъл на..

обновено на 21.07.24 в 20:18