Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затвор грози жена, подала фалшив сигнал за бомба преди концерта на Iron Maiden

| обновено на 23.07.18 в 18:27

55 годишна жена от Пловдив е арестувана снощи, след като е подала фалшив сигнал за бомба в района на Гребната база. Припомням, че в този ден хиляди фенове от цялата страна и чужбина се бяха стекли край Гребната база за концерта на IRON MAIDEN  на фестивала "Hilis of Rock".

Сигналът е подаден на тел. 112 два часа преди началото на концерта на рок динозаврите. Незабавно е била извършена проверка в района от служители на МВР, като е установено, че обаждането е фалшиво.

Неговият автор, 55-годишната Д.З., е задържана за срок от 24 часа по Закона за МВР.  Бързото производство срещу нея ще приключи в законния срок, уверяват от прокуратурата. 

Предвиденото от закона наказание е до две години  затвор. 

Огромно събитие! Надмина всички очаквания, които имахме и инвестицията, която направи фондацията „Пловдив 2019“ в този проект за трите години, ще се върне многократно. Така кметът Иван Тотев коментира тридневния фестивал Hills Of Rock, чиито домакин беше Пловдив от петък до неделя. 

По данни на организаторите, само една пета от посетителите на снощния концерт на Iron Maiden са били пловдивчани – едва 5 000 от общо 25 000 продадени билета са купени от наши съграждани, останалите са за меломани от страната и чужбина, обясни Тотев.

Той се позова на лични разговори с пловдивски ресторантьори, които не били виждали такава работа от много, много време. Просто като мравуняк беше всичко, не само в района на парк „Отдих и култура“, но в целия град, подчерта пловдивският кмет. 

Той посочи, че от рок фестивала са спечелили Пазарджик, Асеновград, Хисаря и целият регион, чиято хотелска база са ползвали гостите. Подобни събития оживяват Пловдив, особено през лятото, когато пловдивчани са по северното Беломорие, по Черноморието и по планините, коментира Иван Тотев. Той е убеден, че през 2019-та това ще бъдат ситуации, в които много често ще изпадаме – да няма хотелски места, да е трудно да се седне в заведение в определен период, тъй като има страшно много хора.

Кметът призна, че е имало и недоволни. Подавани са сигнали, включително и лично до него, от граждани, които се оплакват от шума. Той обаче е на мнение, че градът трябва да живее, особено при такива събития. Имаше сигнали за шум, но смятам, че три дни можем да си позволим такова нещо, обяви пловдивският кмет. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Близо 3 месеца лекуваха от пневмония дете в УМБАЛ „Свети Георги“

Изключително тежка пневмония при дете беше излекувана успешно в Клиниката по педиатрия към УМБАЛ „Свети Георги“.  Става въпрос за 9-годишно момче, за което са полагани грижи 88 дни без прекъсване. Момченцето, което е имало предшестващо затлъстяване, е развило пневмонията след варицела. Белодробното заболяване се е усложнило с плеврални и..

публикувано на 24.07.24 в 09:31

Сега ОбС-Варна трябва да върне акциите в Панаира на държавата и да спре агонията

Решението на СГС, който обяви, че апортът на акциите на община Варна в "Пълдин туринвест" е незаконен, е поредният успех в битката за Пловдивския панаир, но не финален, коментира пред Радио Пловдив депутатът от ДБ и бивш министър на икономиката и индустрията Богдан Богданов.  Съдът попречи на Гергов да стане едноличен собственик на Панаира Той..

публикувано на 24.07.24 в 09:02

Стартират прегледи с мобилен кабинет в Пазарджик

РЗИ Пазарджик съвместно с „Медицински център I – Септември“ ЕООД стартират профилактични акушеро-гинекологични прегледи с мобилен кабинет, сред лица от уязвими групи в община Септември.  Прегледи ще се извършват със съдействието на здравните медиатори от 9 до 14 часа в три дни по график. В село Ковачево на 24 юли, в град Септември на 25 юли и в..

публикувано на 24.07.24 в 09:01

Описват щетите от пожара в Отец Паисиево

Днес в калояновското село Отец Паисиево започва описването на щетите от големия пожар, при който изгоряха 30 къщи във вилната зона. Голяма част от пострадалите нямат сключена застраховка за имуществото си.  На заседание на общинския съвет ще се обсъди и предложение на администрацията за финансово подпомагане на пострадалите от местния бюджет...

публикувано на 24.07.24 в 07:59

Художествената гимназия в Смолян с изложба в Парламента

Изложба на ученици от 9 до 12 клас от Професионалната гимназия по приложни изкуства-Смолян ще бъде открита днес в Мраморното фоайе на Народното събрание. Изложбата, е  озаглавена "Родопа - люлка на таланти" и представя 28 живописни творби.  Целта на изложбата е да представи на широката публика творческите постижения на учениците и да подчертае значението..

публикувано на 24.07.24 в 07:06