Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Кодинов е голямата надежда за титла на СП по кану-каяк

Ангел Кодинов е голямата ни надежда за титла на Световното първенство по кану-каяк за юноши и девойки, мъже и жени зо 23 години в Пловдив. Кодинов е състезател на спортен клуб по кану-каяк "Чипилски" с треньор Владимир Генов, многократен медалист от Световни и Европейски първенства за юноши и участник на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година.

По време на подготвителния лагер в Пирдоп той пръв бе повален от коварен летен вирус и пропусна 2 тренировъчни дни. Кодинов вече е възстановен 100 процента и в настроение за победи, като ще гребе на 200 и на 1000 метра. Самият състезател си пожела нещо, което ще остане в тайна до края на световното първенство и тогава ще бъде разкрито официално.

Добро представяне и медали очакваме още от Димитър Петров (кану), Иван Пенчев (каяк), както и двойката ни каяк – Радослав Стефанов и Денис Димитров. България ще бъде представена от 21 лодки, които ще участват в 24 дисциплини.

Изпълнителният директор на БФКК Евелина Петрова изрази задоволство от факта, че страната ни отново ще приеме първенство от такъв ранг. Тя си пожела скоро Пловдив да има втори канал да охлаждане и подгряване, който е задължителен за шъмпионати от подобен ранг. Заместник-кметът Георги Титюков пък разкри, че всеки момент се очаква решението на съда и ако то е в полза на Общината, първата копка на Втория гребен канал може да бъде направена още при откриването на Световното първенство по гребане за мъже и жени в Пловдив през септември в присъствието на президента на МОК Томас Бах.

Официалното откриване на Световно първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години ще бъде на 25 юли, сряда, от 18:30 часа в Колодрума. То бе преместено от Античния театър заради дъждовното време.

Световното първенство по кану-каяк за юноши, девойки, мъже и жени до 23 години ще се проведе от 26 до 29 юли. Над 1200 състезатели от 67 държави са подали заявки за участие.

След края на официалната пресконференция селекционерът Милко Казанов, Ангел Кодинов, Георги Титюков и журналисти, фотографи и оператори направиха разходна с 3 катамарана из Гребния канал.

Снимка




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Душан Керкез и Ивелин Попов

Слушайте мача "Ботев" - "Марибор" пряко по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) ще се изправи срещу словенския "Марибор" в мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят на стадион "Христо Ботев" е от 21:00 часа тази вечер и ще бъде предаван пряко по Радио Пловдив. "Канарчетата" си извоюваха правото да участват във втория по сила европейски клубен турнир, след като спечелиха Купата на България. Сега..

публикувано на 11.07.24 в 08:26
Красимир Дунев

Красимир Дунев - вицешампион от Атланта 1996

Красимир Дунев е роден на 11.09.1972 г. в град Пловдив.  Олимпийски вицешампион на висилка от Олимпийските игри в Атланта през 1996 г.одина. Красимир Дунев е първият гимнастик в света, който прави шест поредни прелитания на висилка. В отборното класиране на България заема шесто място, а в многобоя е двадесет и първи. Дебютира на Олимпийските игри в..

публикувано на 10.07.24 в 13:59
Пламена Миткова

Пламена Миткова на 5 см от медал в Унгария

Пловдивчанката Пламена Миткова остана на 5 сантиметра от медал в дисциплината скок дължина на лекоатлетическия мемориал "Ищван Дюлай" в Секешфехервар (Унгария). Миткова постигна 6.71 метра в най-добри си опит, с което заслужи петото място в крайното класиране. Победителка стана колумбийката Наталия Линарес с 6.87 метра, пред Акелия Смит от Ямайка с 6.83..

публикувано на 10.07.24 в 09:24
Душан Керкез

"Ботев" и "Марибор" с пресконференции ден преди мача

"Ботев" (Пловдив) и "Марибор" ще проведат своите официални пресконференции преди сблъсъка помежду им от първи квалификационен кръг на Лига Европа. И двете медийни събития ще се състоят на 10 юли, сряда, на стадион „Христо Ботев“ в залата за пресконференции под трибуна "Изток".  Пръв пред журналисти и фотографи в 18:30 часа ще застане треньорът на..

публикувано на 09.07.24 в 16:32

Пловдив е готов за световните първенства по кану-каяк

"Пловдив е готов за световните първенства по кану-каяк", заяви в ефира на Радио Пловдив Николай Бухалов, заместник кмет по „Спорт и младежки дейности“. В предаването Клуб "Неделя" той сподели най-вече  подробности за двете големи спортни събития, които предстои да се случат в града през настоящия месец, а именно световните първенства по кану-каяк - за..

публикувано на 08.07.24 в 16:06