Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Областният кризисен щаб в Смолян заседава за бедствието в Чепеларе и Девин

Частичното бедствено положение в смолянските общини Девин и Чепеларе остава в сила. Трети месец валежите не спират и постоянно активизират нови свлачища в планинската област. 

Все още без достъп е девинското село Осиково, в което от проливния дъжд има наводнени осем къщи. Частичното бедствено положение в общината със сигурност ще остане до петък, заради неотложните възстановителни дейности по отваряне на алтернативен път към селото. 

Свлачището към чепеларското село Забърдо е разчистено и е въведено времена организация на движението до селото и природния феномен „Чудни мостове“. 

Заради проливния дъжд от изминалата нощ опасността от падащи камъни е повишена. Препоръката на общинското ръководство е ако не се налага да не се преминава оттам. 

Около обяд в Смолян пристига зам.-министърът на регионалното развитие Валентин Йовев, за заседанието на Областния кризисен щаб, на което се очаква да присъстват и геодезисти, за да се предприемат мерки за укрепване на свлачищата в региона.


Още от категорията

Пловдив ще продължи да развива социалните си проекти

Над 26 млн лв е стойността на проектите по европейски програми, които община Пловдив е реализирала през първата година от мандата, съобщи ресорният  заместник-кмет по „Европейски политики, социали дейности и екология“ Анести Тимчев.   В момента в процес на изпълнение са 18 проекта  на стойност почти 184 млн 482 хиляди лева. Сред тях са проектът за..

публикувано на 26.10.20 в 12:33

327 са новите случаи на КОВИД-19 у нас, в Пловдив - 14

327 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие. Това е 14,5 на сто от направените 2257 PCR теста, показват данните на Единния информационен портал.  На първо място по брой новозаразени с КОВИД-19 е София - 125, следва Благоевград с 31 положителни резултата и Търговище с 25.  В Пловдив те са 14, в Пазарджик – 11, а в Смолян – 3...

обновено на 26.10.20 в 10:43

Каназирева свиква Медицинския щаб към областта

Заради увеличаващите се случаи на КОВИД-19 в региона областният управител Дани Каназирева свиква днес заседание на Медицинския щаб, на което ще присъстват директорите на всички болници, представителите на държавните институции и кметът на Пловдив Здравко Димитров.  Целта е да се прецени ситуацията и да се обсъдят допълни противоепидемични мерки на..

обновено на 26.10.20 в 10:33

Профилактика спря временно излъчването на Радио Пловдив от "Копривките"

Временни прекъсвания в излъчването на радиостанциите  и телевизиите ще има  днес между  9 до 17 часа.  Причината  е планирана дневна профилактика на  Радио-релейната и телевизионна станция  "Здравец" в местността „Копривките”.  След приключването на профилактиката програмите на Радио Пловдив на 94.00 мегахерца , програма „Хоризонт” и..

обновено на 26.10.20 в 10:33
Юлиан Петров

80 % от българските учители са професионално "прегорели"

Близо 80% от учителите разпознават в себе си симптомите на бърнаут, като само една пета от тях виждат лични причини за това, сочи анализ на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.  Според 2/3 от учителите стресът е вреден, а по-малко от една трета /младите учители/ виждат в него стимул за преодоляване на предизвикателства.  Стресовите фактори..

публикувано на 26.10.20 в 07:38