Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Решено: Платеното паркиране в Пловдив поскъпна драстично

| обновено на 02.08.18 в 11:45

Нови по-високи цени за служебен абонамент за платено каркиране влизат в сила от 1 октомври. 

С 34 гласа „за” ОбС гласува промяната в Наредбата за определяне и администрирането на местните такси и цени на услуги. 

За първа зона в Пловдив цената остава като досегашните 96 лева.

Прието беше предложението на Дани Каназирева от Съюз за Пловдив да се запази цената в първа зона на 96 лева, а цените за втора, трета и четвърта зони да са по-поносими. 

Така за втора и трета зона абонаментът да е 80 лева, а не предвидените 90 лева. 

За 4-та зона съответно 50 лева, а не заложените 60 лева.

Кметът Иван Тотев подчерта, че новите цени са продиктувани от живота и от конкуренцията за паркоместата в града. 

"Ние предлагаме една услуга на справедлива цена. Цената на услугата е достъпна, местата са пълни. Хората нямат нищо против да заплащат тези суми. Трябва да се търси баланс, защото едно служебно място за паркиране не може да бъде използвано от живущите в съответната зона. Това пречи на хората, които живеят там. Единственият разумен начин е да се увеличи цената на служебните абонаменти и да се намали техния брой. Ще увеличаваме цената - докато стане разумна и се стигне до намаляване на местата за служебно паркиране. Така ще се получи баланс с интересите на хората. Това е причината за увеличението и смятаме, че това е правилната политика", коментира Тотев.


Още от категорията

Театри, опери и танцови зали "вдигат завесата" и на закрито

Танцовите зали и театрите и оперите вече могат да работят и на закрито. Това стана ясно след среща на представители на танцовите съюзи и на Съюза на артистите с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и на културата Боил Банов. При какви условия ще работят танцовите клубове - обяви Милена Налбантова, посланик за България на Световната артистична..

обновено на 26.05.20 в 17:02

Фен на Локо и полицай са ранени след бой в заведение

Двама мъже  на 35 и на 41 години са в ареста и са  привлечени като обвиняеми за сбиването в пловдивско заведение на бул. "Шести септември" в нощта срещу 25 май. Води се  досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. В сбиването са участвали две компании. В първата компания са  били около десетина привърженици на..

публикувано на 26.05.20 в 16:27

Пловдив се оказа най-дисциплиниран в пандемията

За  повече от седмица  в Пловдив и областта има само 1 нов заразен с  COVID-19. Това е 57 годишен мъж  от Раковски, който е хоспитализиран в УМБАЛ "Св. Георги", съобщи на днешният си отчет областният управител Дани Каназирева.  16 са заразените медицински лица, от които 12  са напълно излекувани.  Поради намаляващата епидемиологична ситуация, в..

публикувано на 26.05.20 в 15:16

Детските градини в Пловдив вече работят

Детските градини, яслите и млечните кухни в Пловдив отвориха от днес.Работят всички детски градини с изключение на две в район "Централен", където се извършва планов ремонт и една в район „Източен“, където има авария. Около 3900 деца се очакват в детските градини на Пловдив днес. Това са около 35% от общо 10 000, които ходят в детските..

обновено на 26.05.20 в 14:12

Над 2 млн. лв. получава Пловдив за развитие на Младежкия център

Община Пловдив получи финансиране за проект „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие”.  Безвъзмездната помощ е в размер на 2 053 740 лева по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, част от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г...

публикувано на 26.05.20 в 13:49