Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бум на сватби в Пловдив

28 сватби ще има на днешния 18-08-2018 година в Пловдив. Ангажирани са и трите обредни дома в града. Причина за повишения интерес са повтарящите се цифри в датата, посочват от „Радостни обреди“.

На 8 август, въпреки делничната сряда,  в Пловдив имаше 17 сватби.

8 е числото на богатството, а като се обърне е символ на безкрайността. 18 символизира власт и амбиция, затова е особено важно кой кого ще настъпи по време на сватбения ритуал.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Главчев отмени решението за частна детска болница "Мама и Аз"

Днес министър-председателят Димитър Главчев разпореди да бъде отменено приетото вчера  решение за създаване на „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ в гр. София. Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет.  Ако докладът за отмяна на решението не бъде депозиран днес от министъра на..

публикувано на 01.05.24 в 17:26

Илияна Йотова запали огъня на Майските празници в Първомай

На много места днес ще се спомене името на Първомай, защото празникът е за целия свят, но само един български град носи името на този голям празник. Това каза в словото си вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва в тържествата по повод празника на Първомай и откриването на 51-вото издание на Майските културни тържества в града.  Тя призова да..

публикувано на 01.05.24 в 12:55

На съвестта на служебния кабинет е строежът на болница "Мама и аз"

Много правителства се пазеха от това да подпишат подобен договор, дано мотивите на Главчев са достатъчно убедителни. Това коментира пред журналисти в Първомай вицепрезидентът Илияна Йотова по повод решението на Министерския съвет за  одобрение на проекта за строеж на частна детска болница "Мама и аз" . Тя посочи, че е била изненадана, защото цялата..

публикувано на 01.05.24 в 11:43

Вицепрезидентът ще посети Първомай за празника на града

1-ви май е празник на град и община Първомай. Гост на тържествата ще бъде вицепрезидентът Илияна Йотова, която ще открие 51-то издание на Майските културни тържества в града. Кметът Николай Митков ще  връчи Знака на Първомай на представители на местни фирми.  Празничната програма продължава с веселие на открито с концерт на танцова формация „Елика“...

обновено на 01.05.24 в 10:37

Нови случаи на кюклюш в Пловдив и Карлово

16 са регистрираните случаи на коклюш в Пловдив и областта до момента. Само за два дни от началото на седмицата има потвърдени 5 нови заразени с коклюш. Единият от тях е на 15-годишно дете от Карлово, а останалите четири в Пловдив, съобщи пред Радио Пловдив доктор Таня Учорджиева, началник на отдел "Противоепидемичен контрол" към РЗИ-Пловдив. В..

публикувано на 01.05.24 в 10:35