Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старият Пловдив празнува своята младост

От 17 до 23 септември Празниците на Стария град обагрят трихълмието в свежо и цветно настроение

„По трихълмието на времето“ е темата на тазгодишните традиционни Празници на Стария град, които ще се проведат от 17 до 23 септември. 

„Старият Пловдив е пълен с живот, младост и любов и става все по-привлекателна и модерна дестинация. Смятаме, че това е повод, който заслужава специално тържество. Затова много се вълнуваме, че през септември ще можем да покажем новото лице на Стария град“, коментират организаторите от ОИ „Старинен Пловдив“, които се грижат за реставрацията, консервацията и новия живот на редица старинни обекти в самобитния пловдивски квартал.

Програмата на Празниците тази година е изключително богата и разнообразна. Едни от най-атрактивните обекти в Стария Пловдив, като Данчова къща, Къща „Клианти“, Балабанова къща, Къща „Недкович“, Къща „Хиндлиян“, Културен център „Бялата къща“, Галерия „Златю Бояджиев“, Античен театър, Малка базилика и много други, отварят вратите си, за да поднесат артистични преживявания и да предоставят място за обществен дебат. Специална музикална сцена и занаятчийско изложение ще радват пловдивчани и гостите на града през последните три дни от Празниците.

Фестивалът ще предложи още парад на ретро автомобили, интересна кино програма, много и разнообразно концерти, изложби и работилници. Не са забравени и децата, на които е посветен един специален ден.

И понеже Старият град е млад завинаги, организаторите в партньорство с ОП "Радостни обреди" са подготвили незабравими мигове за младите двойки, избрали да се потопят в танца на времената на сватбения си ден. Площадът до галерия "Златю Бояджиев" и дворът на къща "Бирдас" се отварят за младоженците и техните гости в най-щастливия обред. А за да бъде щастието им дълголетно, колкото и Стария град, двойките ще получат подарък от организаторите: безплатно ползване на избран от тях обект, стопанисван от ОИ „Старинен Пловдив”, за заснемане на сватбена фотосесия.

Допълнителна информация за условията и реда за записване можете да получите на 0882393873 или tad@oldplovidv.com.

На официалната Facebook страница на Празници на Стария град (https://www.facebook.com/praznicinastariagrad ) можете да се включите в седмичния Селфи конкурс на фестивала на тема „Новото лице на Стария Пловдив“, който ще раздава по 4 награди седмично чак до 15 септември!

Пак там можете да следите детайли от богатата програма на фестивала, които организаторите ще разкриват малко по малко, чак до 17 септември.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Даниела Настева представя авторска музика в Пловдив

Тази вечер от 19 часа в галерия “Димитър Георгиев” ще се проведе концерт с авторска клавирна музика на Даниела Настева . Концертът е по повод нейния рожден ден. Талантливата композиторка избра да се срещне със свои почитатели и да представи пред тях най-новите си музикални творби. Сред тях е и музикалната композиция "Бурята". Миналата..

обновено на 08.08.24 в 07:07

Известният тенор Марин Йончев с концерт в Пловдив

За първи път известният тенор Марин Йончев ще представи самостоятелен оперен концерт в Пловдив. Той е озаглавен "Италианска оперна вечер" и ще се състои на 1 септември от 19.30 часа в Дом на културата "Борис Христов". Пловдивчани и гостите на града ще могат да се насладят на едни от най-обичаните арии, написани от знаменити класически..

публикувано на 08.08.24 в 08:00

Художествен факултет чества юбилей с изложба в "Капана"

Факултетът по изобразително изкуство във Великотърновския университет „Св.Св.Кирил и Методий“ чества 50 години с изложба в галерия „Капана“. Представителната експозиция е озаглавена „В новото време с ново лице“ и представя някои от най-добрите студентски дипломни работи през годините, както и творби на действащи преподаватели. Тя..

публикувано на 07.08.24 в 09:51

„Огънят на Анадола“ тази вечер на Античния театър

Легендарното танцово шоу „Огънят на Анадола“ ще бъде представено тази вечер на сцената на Античния театър в Пловдив. Спектакълът, който постигна грандиозен успех у нас през декември миналата година, е обновен и аранжиран специално за летни театри. Турската формация пристига в града под тепетата след като премина през откритите театри на Велико..

обновено на 06.08.24 в 08:29
Матей Матеев, Стела Митева-Динкова, Елена Тамамджиева

Първи фестивал "Творците" през август в Пловдив

Проф. д-р Стела Митева-Динкова, зам.-ректор по учебната дейност в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“, Елена Тамамджиева – член на управителния съвет на Дружеството на писателите в Пловдив, и художникът Матей Матеев бяха гости в първото августувско издание на предаването Клуб "Неделя". Поводът бе..

публикувано на 05.08.24 в 15:44