Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът решава да остави ли зад решетките арестуваните за фалшиви цигари

Пловдивският районен съд ще гледа този следобед мерките за неотклонение на 19-те задържани за нелегално производство на цигари без бандерол. Сред тях са и двамата пловдивчани, организирали производството. 

За всички прокуратурата иска постоянно задържане под стража, а останалите 4-ма от групата са обявени за общодържавно издирване.

Мащабна престъпна схема за производство на незаконни цигари беше разкрита при акция на пловдивската полиция в края на миналата седмица. Общото количество на иззетата стока е 42 тона тютюн за близо 7 млн. лева, както и 190 000 кутии цигари от различни марки за 1 милион и 500 хил. лева.

В Тутракан, Горна Оряховица и в Дупница са открити 4 фабрики, в които са се произвеждали цигарите.

Окръжният прокурор Румен Попов поясни, че до разкритията се стига след наблюдението от страна на икономическа полиция на двама пловдивчани, живеещи доста охолно, без да имат доходи.

Така разследващите се натъкват първо на фабриката в Тутракан, после и на тези в Горна Оряховица и в Дупница.

Фабриките са работели по 15 дни в месеца на денонощен режим и са били оборудвани със съвременни машини. Произвеждали са по 100 хиляди кутии цигари на ден от различни марки. Има данни, че едната марка цигари е изнасяна и в чужбина.

Обвинението срещу всички е за държане и продажба на акцизни стоки без бандерол в големи размери, като за това престъпление законът предвижда от две до осем години затвор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Откриха зона за шах на открито на Гребната база

С демонстративна партия шах между гросмайстор Виктория Радева и кмета на Пловдив Костадин Димитров на Гребната база бе открита нова площадка за шах на открито.  Играта завърши реми, а след това европейската ни шампионка показа пред присъстващите партията й от първия кръг на Европейското в Баку. Зоната за шах се намира до Младежкия център и..

публикувано на 14.07.24 в 12:27

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

обновено на 14.07.24 в 09:28

ВиК авария ограничава трафика по бул. "Цар Борис III Обединител"

Авариен ремонт на магистрален водопровод ограничава трафика по западното платно на пловдивския бул. "Цар Борис III Обединител“  в участъка от ул. "Цанко Дюстабанов" до кръстовището с бул. "Христо Ботев". От 9 до 17 часа се спира движението на моторни превозни средства в района, съобщиха от общинското предприятие "Организация и контрол на..

обновено на 14.07.24 в 09:28