Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Караянчева и Ангелкова почитат празника на Велинград

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще участва в отбелязването на 70 години от създаването на Велинград и 10 години от обявяването му за СПА столица на Балканите. От 19.00 часа на площад "Николай Гяуров" Караянчева ще произнесе слово по повод празника.
Министърът на туризма Николина Ангелкова ще участва в дискусия във Велинград по проекта за 7 балнео- и СПА дестинации на България. Това е четвъртата кръгла маса за обсъждане на инициатива на Министерството на туризма. На форума във Велинград ще бъде поставен акцент върху Родопска балнео- и СПА дестинация, която ще бъде обсъдена съвместно от експерти, представители на бранша и местната власт.

Празникът ще започне в 11 часа с водосвет, който ще отслужи архиерейският наместник на Пазарджишка духовна околия Константийският епископ Яков в съслужение със свещеници от Велингард. Това ще сатне на кръговото кръстовище на входа на града, където ще бъде открита статуя – символ на Велинград. Тя олицетворява древните минерални извори на града, като на висока колона се издига фигурата на жена, носеща на рамото си съд с вода, който пък е „вързан“ с арки, символизиращи трите квартала на Велинград.

Празничната програма включва разнообразни по стил и направление мероприятия. Часовете преди обяд и в двата дни са посветени на децата. Водещ на сцената на площад „Н. Гяуров” ще бъде кака Лара. По обед Ути Бъчваров ще представи своето близо двучасово шоу за любителите на кулинарията с много изненади.

Официалната програма с водещи Ники Кънчев и Алекс Сърчаджиева ще започне от 17:30. В нея ще се включат местни самодейци, представителният духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев”, шоуто на Деси Добрева с част от трупата на Нешка Робева, концерт на супергрупата „Легендите”. Предвидено е огнено и лазерно шоу със заря.

За младежите ще има Ди джей парти на открито на централния минерален плаж с участието на Гери Никол. Любителите на фолклора ще се насладят на неделния обеден концерт на ансамбъл „Добруджа”.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожарът до "40-те извора" е под контрол

Пожарът на „40-те извора“ е локализиран, пожарникарите ще го охраняват през нощта. Няма пострадали вили. Изгорели са няколко декара смесена гора и няколко кошера на местни стопани. В гасенето на огъня се включиха 11 екипа на Пожарната. Пламна гората до язовир "40 извора" "Пожарът е локализиран, ограден е от всички страни и с булдозер сме..

публикувано на 30.07.24 в 16:24

Пилонът на Рожен се нуждае от спешен ремонт

Постаментът на пилона "Рожен", който беше открит преди малко повече от година, вече се руши и се нуждае от спешен ремонт, съобщава БГНЕС Плочите, които съставят целия монумент, започват сериозно да се разместват, а между отделните елементи на основата вече са се образували пукнатини, в които свободно може да влезе човешка длан. Покрай плочите е..

публикувано на 30.07.24 в 15:09

Пламна гората до язовир "40 извора"

Смесена гора, сухи треви и храсти горят в района между село Козаново и Асеновград, в местността "40-те извора". Екипите на 11 противопожарни коли се борят с огнената стихия, като вятърът и пресеченият непристъпен терен усложняват ситуацията там. Наблизо до пожара има вили, които са застрашени от огъня, както и борова гора. Ограничен е..

обновено на 30.07.24 в 14:57

Пожар затвори пътя Баня - Васил Левски - Ведраре

Пожар пламна в стърнища и обхвана широколистна гора, сухи треви и храсти край пътя между Баня и селата Васил Левски и Ведраре. Сигналът е получен в полицията около 13.30 ч. Заради задимяването на пътя движението по него беше спряно, а екипи на полицията пренасочват автомобилите през Карлово.  7 екипа огнеборци се борят с пожара, пламнал в местността..

публикувано на 30.07.24 в 14:21

Съдът пусна под домашен арест обвиняемия по делото "Дебора"

Магистратите от Районен съд - Пловдив измениха мярката за неотклонение на Георги Георгиев от най-тежката - “задържане под стража” с по-лека - домашен арест. Това стана известно в края на днешното съдебно заседание. Мярката си той ще изтърпява в Стара Загора, като ще му бъде сложена електронна гривна за радиочестотно наблюдение.  Аргументите в..

публикувано на 30.07.24 в 13:57